Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hálózati fotónyomtató terminál kamerás mobilokhoz

Kütyük

Hálózati fotónyomtató terminál kamerás mobilokhoz

A Mitsubishi Electric Corporation munkatársai bejelentették azt az MS8000DSP-NT típusjelzésű hálózati nyomtató terminált, mely különböző nyilvános helyeken, kisebb-nagyobb boltokban elhelyezett berendezés segítségével minden korábbinál egyszerűbben lehet majd kinyomtatni az integrált digitális fényképezőgéppel felvértezett mobiltelefonok segítségével készített fotókat.

Mivel a Mitsubishi újdonsága nem egy egyszerű, hanem hálózatba kapcsolt terminál, nem csak a közvetlenül előtte elhelyezkedő felhasználók nyomtathatják ki saját képeiket, hanem ezenkívül arra is lehetőség van, hogy a terminálokat használók egymásnak küldjenek nyomtatásra alkalmasnak talált fényképeket.

A Mitsubishi Electric képviselői elmondták, hogy az MS8000DSP-NT fotónyomtató terminállal a jövőben elsősorban nagyáruházakban, fénymásolással foglalkozó boltokban, illetve játékkereskedésekben lehet majd találkozni. A fejlesztők szerint a terminál várhatóan rövid időn belül nagy karriert fog befutni, különösen Japánban, ahol manapság már egyre több 1 megapixeles, vagy ennél nagyobb felbontású kamerás mobil van forgalomban.

A terminál berendezés használóinak lehetőségük van arra, hogy a mobiltelefonjaikon tárolt digitális fényképekről kis méretű, áttekintő képeket készítsenek, de természetesen akár az is megoldható, hogy nagyméretű fotókat nyomtassanak. A boltokban július 1-től kezdve felbukkanó MS8000DSP-NT működésében nagy szerepe van egy Windows 2000 operációs rendszert futtató PC-nek, az egész terminál tömege pedig mintegy 120 kilogramm. A terminál ára 1 millió jen (~1,9 millió forint), havi bérleti díja pedig 50 ezer jen (~96 ezer forint).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés