Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: a nehézségek ellenére nincsenek komolyabb gondok

Kütyük

Nokia: a nehézségek ellenére nincsenek komolyabb gondok

A Nokia képviselői bejelentették, hogy bár a mobiltelefon eladásokra komoly negatív hatást gyakorol a gyenge dollár, a lassuló gazdaság, illetve a SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) vírus, a cég nem kíván változtatni korábbi gazdasági előrejelzésein.

Az eladási mutatókon látszik az európai és amerikai gazdasági gyengeség, a valutaárfolyam ingadozás, illetve az atípusos tüdőgyulladás hatása, azonban ezzel együtt elmondható, hogy az utóbbi időkben is képesek voltunk eladásaink bizonyos mértékű növelésére – nyilatkozta a cég egyik képviselője.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nokia után a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártó cégeként jegyzett Motorola a héten arról számolt be, hogy a kedvezőtlen piaci körülmények miatt a második negyedévben várhatóan nem tudja teljesíteni korábbi célkitűzéseit. Elemzők felhívják a figyelmet arra, hogy e tekintetben a Nokia azért van kedvezőbb helyzetben, mert nem függ oly nagy mértékben a kínai piactól, mint közvetlen konkurense. A finn gyártó bevételeinek kevesebb mint tíz százaléka köthető Kínához, ahol a SARS vírus miatt az elmúlt időkben jelentős mértékben visszaestek a mobiltelefon eladások.

A Nokia munkatársai elmondták, hogy a cég bevételeinek több mint 80 százalékát termelő mobiltelefonos részleg a nehézségek ellenére továbbra is nyereségesen működik, a Nokia mobiltelefon piaci részesedése pedig jelenleg körülbelül 38 százalékosra tehető, vagyis a Nokia több mint kétszer akkora piacrésszel rendelkezik, mint a sorban utána következő Motorola.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés