Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon újrahasznosítási projekt

Kütyük

Mobiltelefon újrahasznosítási projekt

A Vodafone Görögországban elsőként indított olyan környezetvédelmi projektet, melynek keretein belül megfelelő módon újrahasznosítják az elöregedett mobiltelefonokat, akkumulátorokat és egyéb mobil kiegészítőket.

Mostantól az összes görög Vodafone kereskedésben megtalálhatóak a rossz, vagy egyszerűen csak megunt mobiltelefonok fogadására kinevezett műanyag dobozok. A projekt kapcsán a Vodafone munkatársai hangsúlyozták, hogy a dobozokba természetesen nem csak a korábban a Vodafone által forgalomba hozott készülékek és kiegészítők dobhatók be, hanem szolgáltatótól és gyártótól függetlenül lényegében bármilyen mobil eszköz.

A meghatározott időközönként kiürített dobozok tartalmát összegyűjtik, és Görögországból az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy a mobiltelefonok újrahasznosítására szakosodott cég foglalkozik a régi vagy rossz telefonokkal. Az említett cég munkatársai megvizsgálják, hogy a görögök által kidobott mobil készülékek esetleg megjavíthatók-e, illetve, ha javíthatatlan eszközökről van szó, akkor az apró darabokra történő szétszedést követően szortírozzák a különböző anyagokból készült alkatrészeket.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy napjainkban egyre nagyobb gondot jelent a mobiltelefonokhoz köthető környezetszennyezés, ugyanis miközben a gyártók szinte egymás után dobják piacra újabbnál újabb modelljeiket, a mobil tulajdonosok egyre gyakrabban szabadulnak meg nem megfelelő módon korszerűtlen, régi telefonjaiktól.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés