Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terjedésnek indulhat a kapcsolat nélküli fizetés

Kütyük

Terjedésnek indulhat a kapcsolat nélküli fizetés

A Philips és a Visa szövetségre lépnek a kapcsolat nélküli fizetési technológiák alkalmazásainak fejlesztése érdekében.

A Royal Philips Electronics és a Visa International bejelentették, hogy szövetségre lépnek a fizetési tranzakciókhoz használt kapcsolat nélküli chiptechnológiák fejlesztése és népszerűsítése érdekében. A két vállalat együttműködése segíteni fogja a gyors és biztonságos nemzetközi kereskedelem előnyeinek népszerűsítését a hétköznapi hálózati ügyfelek és vállalatok (például tartalomszolgáltatók, kereskedők és bankok) körében.

Mindkét vállalat felismerte a hálózati eszközökön – például személyi számítógépen, mobiltelefonon vagy kéziszámítógépeken – keresztül bonyolított, nem hagyományos fizetési módok iránti hatalmas keresletet. Az elektronikus fizetés és a kapcsolatmentes chiptechnológia előnyeinek ötvözése révén a Philips és a Visa olyan kapcsolat nélküli megoldásokat tervez létrehozni, amelyek segítségével bárhol, bármikor és bármilyen eszközön keresztül végre lehet hajtani fizetési tranzakciókat.

A szövetség segítségével a Philips és a Visa fel szeretné mérni az alkalmazások széles skáláját és kapcsolatba kíván lépni az olyan potenciális partnerekkel, mint például a telefon- és elektronikai-cikkgyártók, valamint a játékpiaci- jegyeladási-, zenei-, átutalási- és az otthonról történő vásárlást biztosító szolgáltatók. Ennek eredményeképp a tartalomszolgáltatók és a kereskedők új bevételi forrásokat és logisztikai lehetőségeket tárhatnak fel és új ügyfelek érdeklődését kelthetik fel. Az ügyfelek könnyebb, rugalmasabb hozzáférést kapnak a vásárláshoz, átutaláshoz és szórakozáshoz egyaránt. A bankoknak lehetőségük nyílik ügyfeleik kényelmének fokozására és új szolgáltatási modellek kiépítésére. A Philips jövőképe egy olyan összekapcsolt világ, amelyben az információk, a szórakozás és a szolgáltatások mindenki számára biztonságosan elérhetők. Az általunk használt kapcsolat nélküli chiptechnológia, amely segítségével kényelmesen és biztonságosan lehet lebonyolítani a Visa fizetési tranzakciókat, kulcsfontosságú stratégiai szerepet játszik a hálózati kapcsolattal rendelkező ügyfelek és otthonok létrehozásában.

A két világcég Egyetértési Nyilatkozatot írt alá, amelyben meghatározták az együttműködés területeit. A nyilatkozat kiterjed a kapcsolat nélküli chiptechnológiát alkalmazó biztonságos fizetési rendszerek üzleti követelményeinek felmérésére is. A Philips és a Visa elsődleges célja az együttműködő üzleti partnerek megkeresése (például hardvergyártók és tartalomszolgáltatók), valamint a sajátos igényeknek megfelelő üzleti és technikai modellek kidolgozása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés