Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dolby hangminőség az Interneten – erős konkurens az MP3-nak?

Kütyük

Dolby hangminőség az Interneten – erős konkurens az MP3-nak?

Az America Online a Dolby Laboratories technológiáját tervezi felhasználni – sűrűsödnek a felhők az MP3 felett?

Az AOL azon munkálkodik, hogy a Dolby AAC (Advanced Audio Coding) formátumát alkalmazza streaming tartalmak megszólaltatására – megoldást találván a szolgáltatást korábban biztosító RealNetworks technológiája helyett. Az AAC-t egyébként sokan az MP3 nagy riválisának tartják, széleskörű terjedésével visszaszorulhat a már hosszú évek óta töretlen népszerűségnek örvendő formátum.

Az AOL ugyan régóta partneri viszonyban van a RealNetworks-szel (s ez továbbra is fent marad), ezen szolgáltatás terén mégis váltani tervez a nagy médiamogul. Ennek az az oka, hogy saját, webes streaming technológiát fejlesztenek a cégnél, mely az Ultravox nevet kapta. Az AOL tervei szerint az új megoldás gyorsabb daltöltést tesz lehetővé, illetve továbbfejleszti a párhuzamos streamek hatékonyságát. Ennek éles üzemelését a Radio@AOL szolgáltatásban tapasztalhatják meg a felhasználók, de az AOL Instant Messengert is érintik a történtek.

Egyenként ugyan, de egymás után felsorakoznak a nagyobb cégek a Dolby, az AT&T, a Fraunhofer Intézet és a Sony Electronics által kifejlesztett AAC technológia mellé. Az AOL-t megelőzően az Apple tette le a voksát ezen szabvány mellett, az iTunes zenebolt által. A Bertelsmann és az EMI szintén a támogatók sorában találhatók. A Moving Picturex Exprets Group, azaz az MPEG is alkalmazza az AAC-t az MPEG-4-ben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés