Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hivatalosan elindult a Nokia által szállított bolgár TETRA hálózat

Kütyük

Hivatalosan elindult a Nokia által szállított bolgár TETRA hálózat

Elindult Szófiában a Balkán első TETRA hálózata, melyet a Bolgár Országos Határőrszolgálat számára a Nokia épített és az EU Phare programja finanszírozott.

A kontrolközpontban megrendezett megnyitón Bojko Kocsev, bolgár belügyminiszter-helyettes, Christof Stock, az Európai Bizottság bulgáriai delegációjának titkára, valamint Stefan Widomski, a Nokia alelnöke vágta át ünnepélyes keretek között a szalagot.

“Különösen fontos pillanathoz érkeztünk, hiszen nem csupán az első balkáni TETRA hálózat beindulását ünnepeljük, hanem a magasabb szintű mobilitás, biztonság és kommunikáció új korszakának kezdetét is. A Nokia szakmai tudásának, technológiájának és megoldásainak legjavát nyújtva még biztonságosabbá teszi Bulgáriát, és közelebb hozza az országot az európai rendszerekhez” – mondta Stefan Widomski, a Nokia alelnöke.

A már működő hálózaton Valerij Grigorov, az Országos Határőrszolgálat ezredese bonyolította le az első hivatalos bulgáriai TETRA hívást. Az első próbahívást azonban Georgi Parvanov bolgár elnök és az ő meghívására hivatalos bulgáriai látogatáson tartózkodó finn kollegája, Tarja Halonen jelenlétében már februárban lebonyolították.

A Nokia által Bulgária Országos Határőrszolgálata számára fejlesztett és telepített TETRA rendszer az első TETRA hálózat a Balkánon. A TETRA hálózat kiépítésére kiírt pályázatot a Nokia 2002 végén nyerte meg.

A digitális mobil trönkölt hálózatok területén az ETSI által elfogadott, az Európai Unióban alkalmazott, és az egész világon szabványos TETRA technológia a közbiztonsági szervek (rendőrség, készenléti szervek, polgárőrség, biztonsági szervek, stb.), és az államigazgatási szervek (parlament, államelnök, kormányzati hivatalok) igényeire válaszol. A terepen végzett munka hatékonyságának növeléséhez az adatkommunikáció elérhetősége is hozzájárul, hiszen a felhasználók már rádión is hozzáférhetnek az adatbázisokhoz.

A Nokia a vállalat jelenlegi és jövőbeli ügyfeleinek érdekében továbbra is a TETRA rádiótechnológia és rendszer fejlesztésére törekszik. Közbiztonsági rádióhálózata alapjául a legtöbb európai, de számos Európán kívüli ország is már a TETRA szabvány mellett döntött. Az Európai Unió a PHARE programon keresztül finanszírozza az Országos Határőrszolgálat számára a Balkánon elsőként kiépített, és az Európai Unió jövőbeli külső határának biztonságát fokozó TETRA hálózat kialakítását. A Phare program a közép-európai tagjelölt országok Európai Uniós felkészüléséhez nyújt segítséget.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés