Connect with us

Hirdetés

technokrata

Unisys-Nokia együttműködés MMS fronton

Kütyük

Unisys-Nokia együttműködés MMS fronton

A Unisys és a Nokia egy olyan megállapodásról számolt be, amely felgyorsítja a multimédiás üzenetküldő szolgáltatás (MMS) világpiaci elterjedését, a távközlési szolgáltatók számára pedig újabb potenciális bevételforrást teremt.

A megállapodás értelmében a Unisys a mobilszolgáltatók számára világszerte árulja és forgalmazza majd a Nokia MMS megoldását. Az MMS megoldás egy hónapon belül elérhető lesz a Unisysnél.

A Unisys által kínált MMS megoldás nagy kapacitású, személyek közötti mobil üzenetváltásra és tartalom-hozzáférésre képes multimédiás üzenetküldési platform lesz. A megállapodás értelmében a Unisys saját telekommunikációs ügyfelei számára viszonteladóként forgalmazza majd a Nokia piacvezető, végponttól végpontig terjedő multimédiás üzenetküldési megoldását. Így ők hidat képeznek majd a tartalomszolgáltatók és az MMS-szolgáltatásokra váró végfelhasználók milliói között. A Unisys emellett rendszerintegrációt és támogatási szolgáltatásokat is kínál, valamint – a kifejezetten a kommunikációs üzletág számára hasznos megoldások biztosításához szükséges – szakértelmével is ügyfelei rendelkezésére áll.

A Nokia MMS megoldása a Nokia multimédiás üzenetküldési szolgáltatóközpontot (MMSC), a Nokia multimédiás alkalmazás-átjárót, a Nokia WAP átjárót, valamint a Nokia profilszervert tartalmazza. A megoldás magját alkotó Nokia MMSC központ egy nagykapacitású szolgáltatási platform, amelyet olyan mobilszolgáltatók számára terveztek, akik interaktív és gazdag tartalmakat szeretnének kínálni előfizetőiknek. A megoldás szolgáltatásai között találhatunk személyre-szabott profil-opciókat, a nem MMS-képes terminálok támogatását, intelligens e-mail kapcsolatot, MMS-en történő hangüzenet-küldést, valamint az üzenetek tárolását hosszútávon biztosító személyes multimédiás albumokat.

A Unisys Global Communications and Media Industry elnöke, Michael J. Reuschel elmondta: “A megállapodás az MMS piacán is biztosítja a távközlési szolgáltatók modern és többletértéket kínáló szolgáltatásainak területén elért sikerünket. A Nokia MMS megoldásának és a Unisys MMS alkalmazások területén szerzett tapasztalatának ötvözése fontos kapcsolatot jelent majd a hagyományos hangforgalmon alapuló világ és a multimédiás szolgáltatások között.”

“Az MMS élen jár azon új szolgáltatások között, amelyek új bevételforrást és számos üzleti lehetőséget hoznak a hálózat- és tartalomszolgáltatók számára. Az előfizetők örömmel küldhetnek képet, szöveget és audiofelvételeket tartalmazó, személyre szabott üzeneteket” – mondta Niklas Savander, a Nokia Mobile Software alelnöke. “A Nokia rendelkezik az iparág legnagyobb tapasztalatával a nagy teljesítményű MMS termékek és megoldások létrehozása terén. Nagy örömünkre szolgál a mostani, az MMS elterjedését tovább gyorsító együttműködésünk az MMS alkalmazások területének egyértelmű piacvezetőjeként ismert Unisys-szel.”

A multimédiás üzenetküldési szolgáltatás (MMS) révén a készülékekkel szöveget, képet, grafikát, audio-, vagy akár videofelvételeket is egyetlen gazdag üzeneten belül tartalmazó leveleket hozhatunk létre, küldhetünk el és fogadhatunk. Az MMS a különböző mobilhálózatokon, így a GSM-en, a GPRS-en, a CDMA-n és a WCDMA-n átnyúló nyílt iparági szabvány. A szolgáltatók az egész világon folyamatosan indítják be ügyfeleik számára az MMS szolgáltatásokat, míg a mobilkészülék-gyártók MMS-képes készülékekkel jelennek meg a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés