Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar internetezők egyre nagyobb része szabadulna vezetékes telefonjától

Kütyük

A magyar internetezők egyre nagyobb része szabadulna vezetékes telefonjától

Egy nemrég véget ért kutatás szerint a magyar piacon egyre erősebb a vezetékes telefonok vonzerejének csökkenése – főleg a rendszeresen internetezők körében.

A Net Research Center (NRC) áprilisban befejeződött telekommunikációs kutatásáról Klenovszki János, az NRC ügyvezető igazgatója nyilatkozott az MTI-nek. Klenovszki elmondta: a vezetékes szolgáltatók bizonyos tekintetben jelenleg vesztésre állnak az ügyfelek szemében. A vezetékes telefonok megítélésében a Hírközlési Főfelügyelet legfrissebb, 2003. márciusi adataival részben egybevág az NRC és a TNS Hungary közös telekommunikációs felmérése.

A felmérés szerint a hazai internetezők több mint 80 százaléka rendelkezik valamilyen vezetékes telefonos szolgáltatással otthonában, ám ez a szám lassan, de folyamatosan csökken. Ugyanakkor a két felmérés eredménye eltér egymástól, mert az internetezők körében alacsonyabb (12,6 százalék) az ISDN vonalak aránya, mint a teljes lakosság körében, ahogyan azt a HÍF adatai jelzik.

Az NRC adataiból kitűnik, hogy a gyakori internetezők körében minden ötödik telefon-tulajdonos már gondolkodik azon, hogy egy éven belül lemondja vezetékes telefon-szolgáltatását. A kutatás szerint miközben egyre több ügyfél hagyja el a vezetékes piacot, a mobilosok száma továbbra is növekszik, bár a hazai piac telítődésének jelei már harmadik negyedéve érezhetőek.

Az ügyfelek napjainkban már egyre több szolgáltatást várnak el: a piacon a legnagyobb igény jelenleg a mobil banki, a mobil Internet-hozzáférés és GPRS szolgáltatások iránt mutatkozik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés