Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia az MTS-sel Oroszország régióiba is elviszi a multimédiás üzenetküldést

Kütyük

A Nokia az MTS-sel Oroszország régióiba is elviszi a multimédiás üzenetküldést

A legnagyobb kelet-európai és oroszországi mobilszolgáltató, az MTS (Mobile TeleSystems) készen áll arra, hogy a Nokia mobil multimédiás üzenetküldési megoldásával fejlett mobilszolgáltatásokat indítson el az oroszországi Kubán vidéken (Krasznodar), Észak-Nyugaton (Szentpétervár) és Szibériában (Novoszibirszk).

A Nokia MMS megoldásának köszönhetően az MTS ügyfelei MMS-képes telefonokon szöveget, képet, grafikát, hangot és hangfelvételeket tartalmazó, gazdag multimédiás üzeneteket válthatnak egymással. A Nokia multimédiás terminálátjáró segítségével a nem MMS-képes készülékek felhasználói is részesülhetnek az MMS szolgáltatás nyújtotta élményből.

“Oroszországban a fejlett mobilszolgáltatások iránti igény rohamosan nő, és az MTS elkötelezett amellett, hogy a legfrissebb és leginnovatívabb szolgáltatásokat biztosítsa ügyfelei számára” – mondta Mihail Kanov, az MTS Kutatás-fejlesztési igazgatója.

“Ez az első oroszországi közös MTS-Nokia projekt. Várakozással tekintünk az MTS-sel folytatott hosszú és sikeres együttműködésünk elé. Örömmel szállítjuk ezt az új szolgáltatásokat és alkalmazásokat biztosító fejlett megoldást annak érdekében, hogy az MTS rohamosan növekvő számú előfizetőjének igényeire válaszolhassunk” – mondta Jonathan Sparrow, a Nokia Networks Russia igazgatója.

A megállapodás értelmében az MTS a Nokia piacvezető, végponttól végpontig terjedő Nokia multimédiás üzenetküldő szolgáltatásközpontot (MMSC), a Nokia multimédiás terminálátjárót, és a Nokia profilszervert tartalmazó megoldását alkalmazza majd, így a felhasználók között működő MMS szolgáltatást biztosíthat előfizetői számára. A megállapodás a hálózat folyamatos csúcsteljesítményének biztosítása érdekében telepítési és engedélyeztetési szolgáltatásokra, projektirányításra, helyben biztosított támogatásra és karbantartásra is kiterjed.

Előfizetőinek számát tekintve a Mobile TeleSystems OJSC (MTS) Oroszországban, de Közép- és Kelet-Európában is a legnagyobb mobiltelefon szolgáltató. A vállalat leányvállalataival együtt több mint 9,9 millió előfizetőt szolgál ki. Oroszország 58 régiójában, valamint Fehéroroszországban és Ukrajnában, ahol az MTS és leányvállalatai szintén rendelkeznek GSM szolgáltatási engedéllyel, összesen mintegy 169,2 millió lakos él. 2000 júniusa óta az MTS részvényei MBT rövidítéssel szerepelnek a New York-i tőzsdén.

A Nokia fontos szerepet játszik az orosz távközlési iparban. A Nokia már több mint negyven éve szállít rádiótelefónia berendezéseket, és majdnem huszonöt éve ad el telefonközpontokat az orosz piacra. A vállalat már 1994-ben megszerezte első GSM-ügyfelét. A Nokia az évek folyamán számos, többek között a digitális telefonrendszerek gyártását végző közös vállalatban vett részt.

1997-ben a Nokia megalapította a moszkvai és szentpétervári irodával rendelkező ZAO Nokia Russia nevű vállalatot, amely jelenleg 50 munkatárssal működik. A Nokia Mobile Phones orosz részlege folyamatosan népszerűsíti a vállalat csúcstechnológiát képviselő telefonmodelljeit, és támogatást nyújt az orosz forgalmazóknak. A Nokia 2003. folyamán már három üzletet nyitott Moszkvában, hármat Szentpéterváron, és egyet Cseljabinszkben. Az orosz mobiltelefon-felhasználók az idén már olyan modellek szolgáltatásait élvezhetik, mint a Nokia 2100, illetve az MMS-képes Nokia 3510i, 3650, Nokia 5100, Nokia 6100, Nokia 6610, Nokia 6800, Nokia 7210, Nokia 7250, Nokia 7650 és Nokia 8910i.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés