Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens különleges 3G teszteket végez repülőgépeken

Kütyük

A Siemens különleges 3G teszteket végez repülőgépeken

Németország vezető mobiltelefon gyártó cége, a Siemens nemcsak a földön, hanem a levegőben is számos kísérletet folytat a harmadik generációs mobil technológiákkal kapcsolatban.

A Siemens munkatársai a Salisbury-i Boscombe Down-ban egy speciálisan felkészített kutató repülőgépen tesztelgetik a legújabb mobiltelefonos rendszereket, melyek elmondásuk szerint a jövőben nemcsak az utasok kényelmét, hanem egyben biztonságát is növelheti, ráadásul a légi irányítást is könnyebbé teheti.

A különleges repülőgép pilótafülkéjében egy webkamerát helyeztek üzembe, mely kamera segítségével a földön folyamatosan figyelemmel lehet kísérni a repülőgép történéseit, mind élő videokapcsolat, mind pedig digitális fényképek segítségével. Ezenkívül az utas részlegben elhelyezett high-tech megoldások révén és az említett videokapcsolat esetében is használatos harmadik generációs mobil technológiák segítségével hangszolgáltatásokat, valamint internetes szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. Az utasoknak lehetőségük van arra, hogy egy a földön elhelyezett kiszolgáló számítógép által biztosított streaming videofelvételt nézhessenek.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a harmadik generációs mobil rendszerek lévén a hagyományos értelemben vett fekete doboz szerepe is átértékelődhet, ugyanis az új technológiák révén a jövőben már olyan fekete dobozokat lehet majd készíteni, melyek nem csak magukban megőrzik, hanem egy élő telekommunikációs kapcsolat révén folyamatosan kisugározzák a földre a repülőgép legfontosabb paramétereit, valamint a pilóták beszélgetését. A Siemens szerint a 3G technológiák várhatóan öt éven belül lesznek képesek meghódítani maguknak a repülőgépeket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés