Connect with us
Hirdetés

technokrata

Siemens: a PC középpontú gondolkodás nem válik be a mobil piacon

Kütyük

Siemens: a PC középpontú gondolkodás nem válik be a mobil piacon

A személyi számítógép centrikus gondolkodás nem működik a mobiltelefonok világában – nyilatkozta a napokban a Siemens mobiltelefonok fejlesztésével foglalkozó részlegének a vezetője, aki éles hangnemben kritizálta azon közelmúltbéli törekvéseket, melyek számítógépszerű szolgáltatásokkal próbálták meg felruházni a mobiltelefonokat.

Peter Zapf, a Londonban zajló Symbian fejlesztői konferencián tartott előadásában elmondta, hogy véleménye szerint a Microsoft okostelefon kezdeményezése teljességgel célt tévesztett, éppen ezért meglátása szerint az ezen új platformra épülő mobil készülékek soha nem fognak széles körben elterjedni a piacon.

A nagy tudású mobiltelefonok piaca manapság elég zsúfolt, hiszen ebben a szektorban többek közt olyan nagy és neves cégek képviseltetik magukat, mint például a már említett Microsoft, a Palm operációs rendszerek fejlesztésével foglalkozó PalmSource, illetve a jelenlegi piacvezető, a hasonló nevű operációs rendszeréről ismert Symbian. Előrejelzések szerint a Symbian piacvezető pozícióját az elkövetkezendő években egyik konkurens sem lesz képes komolyan veszélyeztetni, noha a vállalat részesedése várhatóan némileg csökkenni fog.

A Siemens mobil részlegének vezetője elmondta, hogy a német gyártó idén nyáron bemutatkozó okostelefonja, a keresztségben SX1 nevet kapott eszköz nem a Microsoft-féle PC centrikus mobil platformra épül, hanem az annál véleménye szerint sokkal életképesebb Symbian operációs rendszerre. Zapf az SX1 kapcsán elsősorban az integrált digitális fényképezőgép, az integrált rádió és MP3 lejátszó előnyeit emelte ki, valamint azt, hogy az SX1-en minden további nélkül futtathatók lesznek a Nokia Symbian alapú Series 60 platformjára fejlesztett alkalmazások.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés