Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagy az ellenállás a britek körében az Internettel szemben

Kütyük

Nagy az ellenállás a britek körében az Internettel szemben

A britek egy jelentős része nem használja a Világhálót, s kijelentése szerint nem is fogja.

Egy felmérés szerint a felnőtt britek körülbelül 30 százaléka nem internetezik – ám ami még megdöbbentőbb egy ennyire fejlett országban, hogy ezen emberek nagy része valószínűleg nem is fog egy éven belül belépni az online világba. Az összes nem internetező brit közel egyharmada ugyanakkor nem rendelkezik kellő eszközökkel a csatlakozáshoz, 26 százalékuk pedig saját tudásának mértékét értékeli annyira alacsonyra, hogy nem vág bele az Internet felfedezésébe.

A felnőtt brit lakosság ˝online˝ része 28,7 millió embert tesz ki – többségük inkább személyes indíttatásból csatlakozik a Világhálóra. Igaz, 79 százalékuk szolgáltatások és áruk után keresgél információt, ám ez még nem jelenti azt, hogy az üzlet mozgatná a britek fantáziáját. Akik az e-commerce-re buknak, azok ˝mindössze˝ ezen réteg 48 százalékát teszik ki (tehát többen vannak, mint Magyarország teljes lakossága). Ez az érték azonban – ha lassan is, de – növekszik, a tavalyi hasonló időszakban még csak az internetezők 42 százalékát érdekelte ez a téma. Szintén relatíve alacsonynak számít az e-mailezők 72 százalékos aránya.

Pénzköltés szempontjából azonban érezhetően jobban vannak elengedve a szigetország lakói: a háromhónapnyi időtartamot felölelő kutatás alatt az Interneten valamilyen áruért vagy szolgáltatásért fizetők között szép számmal találhatók olyanok is, akik 500 fontnál nagyobb összeget fizettek ki (körülbelül 20 százalékuk). 24 százalék 201 és 500 font között, 17 százalékuk 101 és 200 font között, 39 százalékuk pedig 100 fontot, vagy annál kevesebbet költött.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés