Connect with us

technokrata

Megszűnik a Westel 0660 szolgáltatása

Kütyük

Megszűnik a Westel 0660 szolgáltatása

Elvi megegyezés született az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Matáv között a Westel Rádiótelefon Kft. (Westel 0660) koncessziós szerződésének módosításáról és az NMT-szolgáltatás 2003. június 30-ai megszüntetéséről.

A Westel 0660 – Magyarország első mobilszolgáltatója – 1990-ben kezdte meg Közép-Európában elsőként az analóg mobiltelefon-szolgáltatás nyújtását. A társaság nagy szerepet játszott a mobilszolgáltatások elterjesztésében Magyarországon, az ügyfelek száma 1999-ben megközelítette a 100 ezret. A háromszereplős GSM piacon jelen lévő szolgáltatók tevékenységének köszönhetően az analóg rendszerű szolgáltatás jelentősége 1999 óta folyamatosan csökkent. A Westel 0660 sem minőségben, sem a szolgáltatások választékában nem tud versenyezni a modern, hatékonyabb rendszerű mobilszolgáltatókkal. A GSM szolgáltatásokat ma Magyarországon mintegy 7 millióan veszik igénybe, miközben a Westel 0660 előfizetők száma a 17 ezret sem éri el. Ennek következtében a társaság működése már 2002-ben veszteségessé vált.

Ezért a Matáv az év eleje óta folytat tárgyalásokat az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal a Westel 0660 koncessziós szerződésének módosításáról és a szolgáltatás megszüntetéséről. A tárgyalásokon elvi megegyezés született arról, hogy az NMT rendszerű szolgáltatás 2003. június 30-án megszűnik.

A Matáv Csoport arra törekszik, hogy a szolgáltatás megszűnésével az ügyfeleket a lehető legkisebb kellemetlenség érje. Az ügyfelek a választásuk szerinti GSM szolgáltatásra állhatnak át, ugyanakkor a megszűnő szolgáltató az aktív 0660-as ügyfelek számára a mobilszolgáltatás folytonosságának fenntartása érdekében külön ajánlatot is tesz.

A Westel Mobil Távközlési Rt. az elmúlt években jelentős beruházásokat végzett a lefedettség növelése érdekében, és így tett a mobilpiacon tevékenykedő többi szolgáltató is, amelynek köszönhetően a GSM szolgáltatók lefedettsége már csaknem megegyezik az NMT-szolgáltatóéval, míg minősége, szolgáltatásainak színvonala felülmúlja azt.

A Westel 0660 szolgáltatásának megszűnése a Matáv Csoport idei eredményét azért nem befolyásolja, mert a társaság már a tavalyi év során elhatárolta a szolgáltatás megszüntetésének költségeit fedező céltartalékokat. A koncesszióhoz kapcsolódó eszközök értéke az elmúlt évek során leírásra került.

A Westel 0660 a Matáv 100%-os tulajdonában lévő rádiótelefon-szolgáltató.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu