Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már érezhető az 1 megapixeles kamerás mobilok előszele

Kütyük

Már érezhető az 1 megapixeles kamerás mobilok előszele

Alig hogy a legnagyobb japán mobiltelefonos szolgáltató, az NTT DoCoMo a napokban bejelentette, hogy hamarosan 1 megapixeles, illetve ennél nagyobb felbontású kamerás mobilokat fog piacra dobni, a digitális fényképezőgépekkel szerelt mobiltelefonok beszállítói máris jelentős részvény áremelkedést regisztrálhattak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az NTT DoCoMo nemrégiben hivatalosan is bejelentette, hogy az elkövetkezendő három hónapban több olyan nagy felbontású kamerás mobil készüléket fog bejelenteni, melyek segítségével akár fotónyomtatásra is alkalmas minőségű felvételek lesznek készíthetők. Érdekesség, hogy az első kamerás mobil immár több mint három éve került forgalomba. Ezt a készüléket egyébként akkoriban a Vodafone csoport egyik japán érdekeltsége, a J-Phone dobta piacra.

A kamerás mobiltelefonok beszállítói most örülhetnek annak, hogy az NTT DoCoMo már jó előre bejelentette a közeljövővel kapcsolatos terveit, ugyanis ezen cégek részvényeinek ára az elmúlt napokban lényegében egytől egyig emelkedett. Konkrét példákat tekintve, a digitális fényképezőgépekbe szánt lencsék gyártásával foglalkozó Mitsui Matsushima Company részvényeinek értéke az elmúlt néhány napban nem kevesebb mint 12,05 százalékkal emelkedett, az ugyancsak hasonló termékeket gyártó Sankyo Seiki Manufacturing Company részvényei pedig ma mintegy 26,6 százalékkal érnek többet, mint pár nappal ezelőtt.

Tény, hogy a folyadékkristályos kijelzők (LCD) gyártását a legtöbb cég már áthelyezte Dél-Koreába, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy a mobiltelefonokba szánt digitális fényképezőgépek alkatrészeinek túlnyomó részét még mindig Japánban gyártják – hangsúlyozta a japán piac fontosságát Masayoshi Yano, a Tokai Tokyo Securities igazgatója.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés