Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínában túlkínálat alakulhat ki a CDMA mobilokból

Kütyük

Kínában túlkínálat alakulhat ki a CDMA mobilokból

Szakértők szerint fennáll a veszélye annak, hogy a Nokia, a Motorola és több nagy dél-koreai mobiltelefon gyártó oly jelentős mértékben fokozza kínai aktivitását, hogy a világ legnagyobb mobiltelefonos piacán jelentős túlkínálat alakul ki a CMDA mobil készülékekből.

A legfrissebb előrejelzések szerint Kínában az idei évben várhatóan mintegy 65 millió mobiltelefon fog gazdára találni, mely jelentős mennyiségből mintegy 15 millió lesz CDMA (Code Division Multiple Access, kódosztásos többszörös hozzáférés) készülék.

Az ázsiai ország legnagyobb CDMA mobiltelefonos szolgáltató cége, a China Unicom az elmúlt esztendő végén 7,17 milliós előfizetői táborral rendelkezett, és azt tervezi, hogy idén mitegy 13 millió új előfizetőre tesz szert. Ezek alapján elmondható, hogy a kínai CDMA piac roppant dinamikusan növekszik, azonban szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek ezt a nem kis növekedést alaposan túlbecsülik, ami könnyedén túlkínálathoz vezethet a CDMA készülékek kínai piacán.

Kína vezető mobiltelefon forgalmazója, a Motorola nem titkoltan azt tervezi, hogy a 2002-ben regisztrált mintegy 40 százalékos CDMA piaci részesedését idén legalább 50 százalékra növeli, ennek érdekében pedig számtalan vadonatúj készüléket tervez bemutatni. A világ legnagyobb CDMA mobiltelefon gyártója, a dél-koreai székhelyű Samsung Electronics a Guangdong tartományban található kínai gyártósorain idén a tavalyi 6 helyett már nem kevesebb mint 10 millió CDMA mobilt készül legyártani, és hasonlóan nagyszabású tervekkel rendelkezik a Nokia, valamint az LG is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés