Connect with us

Hirdetés

technokrata

A GSM rendszerek védelmében

Kütyük

A GSM rendszerek védelmében

Rob Conway, a GSM Association vezérigazgatója és egyben elnökségi tagja nyílt levélben válaszolt annak az amerikai kongresszusi képviselőnek, aki az iraki újjáépítés kapcsán a GSM-et a közelmúltban egy “elavult francia szabvány”-nak titulálta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Conway az ügy kipattanását követően kifejtette, hogy amíg szövetséges és iraki katonák halnak meg a háborúban, addig nem tartja időszerűnek az iraki mobiltelefonos piac jövőjéről folytatott vitákat.

A GSM Association vezetője ezt követően fontosnak tartotta leszögezni, hogy a GSM technológia korántsem számít elavultnak. A Global System for Mobile Communications rövidítéseként használt GSM egy olyan nemzetközileg ismert és elismert mobiltelefonos szabvány, melyet világszerte emberek tömegei használnak naponta – reagált Conway az amerikai képviselő elhíresült mondatára.

“A GSM technológiákat használó előfizetők száma jelenleg globálisan 1 milliárd körülire tehető. A világ 193 országában mintegy 550 mobiltelefonos szolgáltató cég használ GSM megoldásokat. A digitális vezeték nélküli piacon a GSM részesedése több mint 70 százalék. A GSM egy nyílt szabvány, ami azt jelenti, hogy lényegében bármely cég gyárthat GSM megoldásokat. A mai napig több mint húsz arab országban vezettek be GSM-alapú mobiltelefonos szolgáltatásokat, és a régióban több mint 60 millió arab GSM mobil készüléket használnak. Afganisztánban a tálib rezsim megdöntését követően GSM mobiltelefonos rendszert helyeztek üzembe” – olvasható Conway nyílt levelében.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés