Connect with us

Hirdetés

technokrata

A China Mobile nem a kínai 3G technológiát kívánja használni

Kütyük

A China Mobile nem a kínai 3G technológiát kívánja használni

A China Mobile Communications Corporation, a világ legnagyobb mobiltelefonos szolgáltató cége a következő generációs mobiltelefonos rendszerek esetében nem a Kína által kifejlesztett új szabványt kívánja használni.

Ez a kínai mérnökök által kifejlesztett technológia, név szerint a TD-SCDMA (Time-Division Synchronous Code-Division Multiple-Access) a nála nem meglepő módon sokkal ismertebb WCDMA és CDMA2000 új kihívójának tekinthető.

Tang Ruan, a Datang Mobile Communications Equipment Company egyik vezetője úgy vélekedik, hogy a vezető kínai mobiltelefonos szolgáltató jól dönt, ha nem a Kína által kifejlesztett harmadik generációs szabványra kíván építkezni, ugyanis annak kereskedelmi bevezetésére legkorábban csak a jövő év második felében kerülhet majd sor, ráadásul egyelőre még nagy a bizonytalanság a kínai technológia kapcsán. Úgy gondolom, hogy a China Mobile részéről az lenne a leglogikusabb lépés, ha a TD-SCDMA helyett a sokkal népszerűbb WDCMA technológia mellett tenné le a voksát – nyilatkozta Ruan.

A nagy európai mobiltelefon gyártó cégek és mobiltelefonos szolgáltatók által támogatott WCDMA technológiát úgy alkották meg, hogy a jelenlegi GSM technológiákról az újgenerációs mobil technológiákra történő továbblépés a lehető legkönnyebben mehessen végbe. A WCDMA egyébként Európán kívül a világ számos más régiójában nagy népszerűségnek örvend. A China Mobile vezetői elmondták, hogy megfontolják a TD-SCDMA helyett a WCDMA technológia alkalmazását, azt azonban egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor születik majd végleges döntés az üggyel kapcsolatban. A China Mobile Kínában több mint 70 százalékos piaci részesedéssel és mintegy 200 millió előfizetővel rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés