Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPaq tenyérgépet háromezer forintnál olcsóbban!

Kütyük

iPaq tenyérgépet háromezer forintnál olcsóbban!

A színes kijelzővel bíró, Windows CE-t futtató tenyérgépre ekkora összegnek megfelelő amerikai dollárért vettek fel rendeléseket – tévesen.

Az Amazon.com Egyesült Királyságban található website-ján elárazás történt: szerda reggel az iPaq H1910 Pocket PC-t az eredeti 450 dolláros ár töredékéért, mindössze 11,45 dollárért kínálták. Természetesen szó sincsen arról, hogy a HP ilyen fantasztikus kedvezményt biztosítana a vásárlók számára, mindössze rosszul került felvitelre a készülék ára.

Mivel majdnem egy teljes napon keresztül ekkora összegért lehetett rendeléseket feladni, ezért ennyi idő bőven elég volt ahhoz, hogy a különböző webfórumokon robbanásszerűen elszaporodjanak az erre figyelmet felhívó hozzászólások. Ennek meg is lett az eredménye, a kis iPaq egy nap alatt az eladási listák élére ugrott. Ráadásul többet tudó változata, a H5450-es is téves árral szerepelt a kínálatban: az eredetileg 780 dollárt érő eszköz 40 dolláros áron került ki a website-ra.

Ezeket a vásárlásokat persze nem akarta az Amazon.com teljesíteni, mivel egy rendelkezés szerint a megrendelés mindaddig nem érvényes, amíg a felhasználót nem értesítik arról, hogy a kért terméket szállítani fogják (valamikor). Azt követően, hogy a cégnél felfedezték a tévedést, törölték az összes megrendelést, sőt, még a website is elérhetetlenné vált egy időre (az amerikai website-ot nem érintette az eset).

Nos, az oldal újra működőképes, de már nem lehet rekordáron kapni az iPaq tenyérgépeket. Egyébként nem ez az első eset, hogy tévedés történt, elég csak házon belül maradni: az Amazon kínálatában már többször megjelent olyan termék, melyet az eredeti árnál jóval olcsóbban hirdettek meg – figyelmetlenségből adódóan.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés