Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 3G-n túlmutató G-WCDMA megoldások a Nokiától

Kütyük

A 3G-n túlmutató G-WCDMA megoldások a Nokiától

A világ vezető mobiltelefon gyártó cégeként nyilvántartott Nokia a napokban New Orleans-ban zajló CTIA Wireless 2003 konferencia keretein belül mutatta be legújabb G-WCDMA (Global WCDMA) fejlesztéseit.

A Nokia-féle G-WCDMA megoldások elsősorban arra hivatottak, hogy elsősegítsék a WCDMA technológiák globális szinten történő térnyerését, valamint hogy fokozzák ezen technológiák hatékonyságát.

A Nokia által leleplezett G-WCDMA megoldások legfontosabb újítása a HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) támogatás. A HSDPA nem más, mint egy a 3GPP Release 5-ben szabványosított szolgáltatás, mely tovább fokozza a WCDMA-alapú rendszerek kapacitását, valamint hatékonyságát. A HSDPA támogatás révén a G-WCDMA megoldások minden korábbinál nagyobb, akár 10 Mbps-os adatátviteli sebességet is elérhetnek. Ez túlmutat még a jelenleg legfejlettebb harmadik generációs hálózatokon is, melyek a legoptimálisabb esetben is ezen adatátviteli sebességnek csak kevesebb mint az ötödét biztosítják.

A Nokia munkatársai a CTIA Wireless 2003 szakkiállításon elmondták, hogy a HSDPA támogatással rendelkező vadonatúj G-WCDMA megoldások visszafelé tökéletesen kompatibilisek a Nokia jelenleg forgalomban lévő WCDMA megoldásainál, ami a jelenlegi hálózatok továbbfejlesztését költséghatékonnyá teszi. Heikki Kasko, a Nokia Networks alelnöke utalt arra, hogy a G-WCDMA és az EDGE egymás természetes kiegészítésének tekinthető. Kasko szerint a G-WCDMA lényegében ugyanolyan továbbfejlesztése a WCDMA-nak, mint amilyen továbbfejlesztést jelent az EDGE a hagyományos GSM-hez képest.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés