Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola: túl kell lépnünk a hagyományos mobiltelefonokon

Kütyük

Motorola: túl kell lépnünk a hagyományos mobiltelefonokon

Ahogy a mobiltelefon piac roppant dinamikus fejlődése némileg kezd alábbhagyni, a gyártók máris új bevételi források után kutatnak.

Jó példa erre a Motorola, mely cég munkatársai a napokban bejelentették, hogy a Motorola a jövőben már nem csak “egyszerű” mobiltelefonok fejlesztésével kíván foglalkozni, hanem különböző divattelefonokat, és egyéb, a modern életstílust jelképező vezeték nélküli eszközöket is piacra fog dobni. Túl kell lépnünk a hagyományos mobiltelefonokon – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Peter Aloumanis, a gyártó egyik vezető munkatársa.

Aloumanis elmondta, hogy a Motorola nem egyedül, hanem a Frog Design tervezőiroda segítségével kívánja kifejleszteni vadonatúj mobiltelefonjait és vezeték nélküli eszközeit. Ezen újdonságok fejlesztési munkálatai egyébként már javában folynak, hiszen a mostani bejelentés kapcsán a Motorola már képes volt prezentálni néhány prototípust, így például többek közt egy vezeték nélküli technológiákkal felvértezett napszemüveget, egy újgenerációs headsetet, egy miniatűr digitális fényképezőgépet, valamint egy karórába integrált mobiltelefont.

Aloumanis utalt arra, hogy a Motorola az autógyártó cégek példáját kívánja követni a tekintetben, hogy a jövőben időről időre be fogja mutatni vadonatúj vezeték nélküli eszközeinek a prototípusait. Mindez tehát azt jelenti, hogy a jövőben megrendezendő szakmai kiállítások egyikéről sem hiányoznak majd a Motorola legújabb prototípusai, mely eszközök kereskedelmi forgalomban történő megjelenésére 2005 előtt nem igazán számíthatunk. A cég most leleplezett “életstílus” eszközeit egyébként legközelebb az ebben a hónapban New Orleans-ban megrendezendő Cellular Telecommunications & Internet Association nevezetű szakkiállításon lehet majd megtekinteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés