Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung és az Infineon Smart Phone megoldásokat mutat be

Kütyük

A Samsung és az Infineon Smart Phone megoldásokat mutat be

A Samsung Electronics és az Infineon Technologies bejelentette együttműködését, melynek célja olyan Symbian OS alapú Smart Phone rendszermegoldások szállítása, melyek lényegesen lecsökkentik a fejlesztés időszükségletét.

A jelenlegi platform a Samsung nemrég bejelentett System-in Package (SiP) alkalmazásprocesszorát és egy teljes Infineon GSM/GPRS Class 10 modemet tartalmaz. Ez a platform a Symbian OS operációs rendszert, a TapRoot Systems által fejlesztett telefonszoftvert és a PacketVideo vezeték nélküli MPEG-4 kódoló és dekódoló megoldásait használja.

Az alkalmazáskörnyezet középpontjában a Samsung System-in-Package (SiP) processzora áll, mely egy ARM9 alapú alkalmazásprocesszort (Samsung S3C2410), 256Mb NAND Flash és 256Mb SDRAM memóriát tartalmaz. Az SiP kis mérete (17×17 mm és 1,4 mm vastagság) nagyban csökkenti a hely- és teljesítményigényt.

Az Infineon kis méretformátumú modemmegoldásának kulcseleme az E-GOLD+ V2 nagyintegráltságú vezérlő, a SMARTi DC RF adó, az E-Power energiagazdálkodást vezérlő áramkör és a GSM/GPRS protokollkezelő.

A Smart Phone telefon a Symbian operációs rendszert és a TapRoot Systems telefonszoftverét használja, mely GSM/GPRS telefonmodult (TSY) is tartalmaz. A fejlesztőplatform multimédia szolgáltatásokat is nyújt, például fényképezőgépet az állóképek és mozgóképek felvételéhez, MPEG-4 video-on-demand (VOD – videó kérésre) és MP3 lejátszót, valamint egy JPEG képnézegetőt. Ezeket az alkalmazásokat a PacketVideo az S3C2410 processzorra optimalizálta, a multimédia szolgáltatások pedig teljes mértékben megfelelnek a 3rd Generation Partnership Project (3GPP) előírásainak.

Ez a megoldás nagy mértékben lecsökkenti a piacrakerülési időt és a projektek kockázatát a Symbian rendszert licencelők számára, akik a mobiltelefon-piac 80 %-át fedik le – nyilatkozta David Wood, a Symbian partnerkapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke.

Az első nyilvános bemutató Cannes-ban, Franciaországban történt a február 18-21 között megrendezésre került 3GSM World Congress Conference rendezvényen, ahol a Smart Phone telefonprototípusok a Samsung standja és az Infineon standja közötti hang- és adathívásokat bonyolítottak le.
(sajtóközlemény)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés