Connect with us

Hirdetés

technokrata

A magyar internetezők technikai háttere

Kütyük

A magyar internetezők technikai háttere

Az ActiveAgent Magyarország felmérte a tavalyi évben a magyar internetezők technikai hátterét: milyen böngészőket, milyen operációs rendszereket, milyen képernyőfelbontást használunk mi, magyarok.

Böngészők

2002 év végére immáron a felhasználók több mint 36,6 %-a MS Explorer 6.0-át használt. Mindazonáltal a legelterjedtebb alkalmazás továbbra is az Explorer 5.x változatai (49,9%). A fennmaradó kisebbségben a Netscape 4.x, illetve az Explorer 4.x verizó sze-repelnek közel azonos arányban (4%) az alternatív böngészők előtt (például Opera – 0,89%).

Operációs rendszerek

Az elemzett kampánystatisztikák fényében még mindig a MS Windows 98 a legnépsze-rűbb operációs rendszer (41%), a 2000, illetve az NT 35,2 – 14,2 arányaival szemben. Érdekes módon az elért felhasználók közel 5 %-a továbbra is Windows 95-el dolgozik.

Az operációs rendszerekkel kapcsolatos adatok eredményeit célszerűbb nagyobb arány-ban a vállalati szféra elemzéseként tekinteni (az elérések jó része munkaidőben történt, ilyenkor a felhasználók meghatározó része munkahelyéről használja az Internetet).

Képernyőfelbontás

Az adatok fényében elmondható, hogy közel azonos 40-40 százalékos arányban találha-tóak 800×600, illetve 1024×768-as képernyőfelbontások a felhasználók körében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés