Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az MMS összehozta a nagy konkurens cégeket

Kütyük

Az MMS összehozta a nagy konkurens cégeket

Az iparág vezetői sikerrel próbálták ki a mobil multimédiás üzenetküldési szolgáltatások interoperabilitását

[sajtó] A különböző hálózatokon, készülékeken és szervereken zökkenőmentesen működő multimédiás üzenetküldési szolgáltatás (MMS) bemutatása révén az iparág vezetői az innovatív MMS megoldások világszerte történő mielőbbi bevezetése mellett foglaltak állást.

A vezeték nélküli iparág élenjáró vállalatai a többféle gyártótól származó MMS rendszerek együttműködésének élő bemutatójára gyűltek össze a COMDEX FALL eseményen, Las Vegasban.

A bemutatón az MMS kliens és készülék szállítói közül a Matsushita (Panasonic), a Microsoft, a Motorola, a Nokia, a Sony Ericsson és a Teleca; az MMS szervermegoldás szállítói közül a Comverse, az Ericsson, a Logica, a Nokia, az Openwave Systems Inc. valamint a Tecnomen vett részt.

A kezdeményezés az MMS interoperabilitás kivitelezhetőségét és fontosságát emeli ki, és élőben igazolja, hogy a multimédiás üzenetküldés többszállítós környezetben is zökkenőmentesen működik. A vállalatok közös erőfeszítése egyértelműen alátámasztotta a tényt, hogy az interoperabilitás kérdése a gyártók együttműködése révén megoldható. Az interoperabilitásnak köszönhetően a kompatibilis MMS szolgáltatások gyorsabban juthatnak el a szolgáltatókhoz és azok előfizetőihez.

Az élő bemutató révén a gyártó kipróbálhatták a nyílt iparági specifikációkon alapuló megoldásaik együttműködő-képességét, és a fogyasztók ill. a vállalati felhasználók is megismerkedhettek az MMS előnyeivel és könnyű használatával. A résztvevő vállalatok mindegyike tagja a Nyílt Mobilszövetségnek (Open Mobile Alliance, OMA), és alkalmazza az OMA nyílt MMS specifikációit. A mobilszolgáltatások szabványosítási munkáinak irányítására létrehozott OMA célja az országhatárokon, szolgáltatókon és mobilterminálokon átívelő, egymással együttműködni képes szolgáltatások létrehozásának ösztönzése és támogatása annak érdekében, hogy a szolgáltatások a fogyasztók és az üzleti felhasználók igényeit egyaránt kielégítsék.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés