Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem használjuk, mert nem tudjuk, hogy hogyan kéne…

Kütyük

Nem használjuk, mert nem tudjuk, hogy hogyan kéne…

Ha a szolgáltatók előre konfigurálnák a 2.5G telefonokat (GPRS, WAP…), sokkal többen használnák ki az új lehetőségeket.

Amennyiben az ügyfeleket előre felkonfigurált 2.5G telefonokkal engedjük ki a boltból, sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy felpörgessük a 2.5G hálózataink használatát, mutatta ki egy felmérés a Strand Consult-tól.

Pontosan ezt az ötletet alkalmazták Koreában, ahol is 9 millió ügyfél (a teljes 36 milliós állomány 25%-a) úgy kapta meg a 2.5G telefonját, hogy azt azonnal tudta használni a különféle adatszolgáltatásokhoz. Ezen vásárlók 85%-a a vásárlás óta is rendszeresen kihasználja a különféle lehetőségeket.

A legtöbb felhasználó, akinek GPRS kompatíbilis telefonja van Európában, még soha nem használta a GPRS hálózatot. Ezt arra lehet visszavezetni, hogy még nem tudták (akarták) felkonfigurálni a telefonjukat. A telefonok egyre nagyobb funkcionalitással bírnak, így egyre fontosabb, hogy minél egyszerűbben lehessen ezeket elérni. Az egyszerűség a különféle szolgáltatások igénybevételéhez nélkülözhetetlen.

A koreai szolgáltatók arra is figyeltek, hogy a célközönségnek megfelelő alkalmazásokkal legyen feltöltve a készülék, hiszen egy családanya egészen más jellegű alkalmazásokat tart hasznosnak, mint például a tinédzserek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés