Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videóküldés mobilról mobilra elsőként a Westelnél

Kütyük

Videóküldés mobilról mobilra elsőként a Westelnél

A Westel ügyfelei világelsőként használhatták a fényképes üzenetküldés szolgáltatást, azaz az MMS-t. Megfelelő készülékkel ma pedig már szabadon kiválaszthatják, hogy gondolataikat, érzéseiket szöveges-, fényképes vagy mozgóképes üzenetben fejezik-e ki.

A harmadik generációs szolgáltatások előfutáraként a Westel ügyfelei november 25-től Magyarországon elsőként a Nokia 7650-es telefon kamerájával rögzített rövid videófile-okat MMS-ben vagy e-mailben küldhetik el, emellett készülékükkel WAP-on keresztül videótartalom-szolgáltatást vehetnek igénybe. Az új szolgáltatásokkal a családi eseményről készült videók másik Nokia 7650-es mobilra vagy számítógépre egyaránt elküdhetők, míg a videóletöltés szolgáltatással mobiltelefonon a mozielőzetes is megtekinthető lesz. A Westel üzleteiben hétfőtől forgalomba kerülő Nokia 7650-es telefonokon már megtalálhatók a szolgáltatásokhoz szükséges szoftverek.

Az elmúlt években sok szó esett a mozgóképet továbbító harmadik generációs hálózatokról, valamint arról, hogy a jövőben akár a videóküldés és a multimédiás tartalomszolgáltatás is elérhető lesz az új mobilhálózatokon. A Westel a harmadik generációs rendszerek megjelenése előtt saját hálózatán, a rendelkezésre álló technológiák segítségével videófelvétel-küldést és videóletöltést biztosít ügyfelei számára.

Magyarországi premierként a Westel Nokia 7650-es készülékkel rendelkező ügyfelei a Hantro videófelvevő szoftverével legfeljebb 11 másodperces (100 kbyte-os) hang nélküli felvételt készíthetnek és azt MMS-ben vagy e-mailben elektronikus levélcímre, így akár egy másik mobilra is elküldhetik. A videóküldés segítségével PC-re vagy másik 7650-re továbbíthatók és ott lejátszhatók az MP4 formátumban rögzített mozgóképek.

A Siemens PacketVideo rendszerének alkalmazásával a hazai piacvezető mobilszolgáltató havidíjas előfizetői számára WAP oldalán keresztül különböző saját készítésű és külsős videótartalmat kínál, amelyek kezdetben Nokia 7650-es készülékkel és az arra telepített megfelelő lejátszóval tekinthetők meg. A közeljövőben a videóanyagok mobiltelefonon keresztül különböző kéziszámítógépeken is elérhetők lesznek. A kész videóanyagok letöltése mellett a rendszer képes arra, hogy kamerák képét élőben, közvetlenül a mobiltelefonra közvetítse, betekintést engedve például egy belvárosi kereszteződés forgalmi helyzetébe vagy a lakásban zajló eseményekbe. A videóletöltés esetén a kép és a hang együttesen valóban multimédiás tartalom közvetítésére ad lehetőséget.

A videóletöltés szolgáltatás használatához pvPlayer és GPRS hozzáférés szükséges. A Westel legújabb Mobil Multimédiás szolgáltatásának használata során, a bevezetés időszakában (2003. február 28-ig) az átvitt adatmennyiség képezi a számlázás alapját. A videófelvételek készítéséhez és a videóletöltés szolgáltatásokhoz szükséges szoftvereket a Westel üzleteiben hétfőn forgalomba kerülő Nokia 7650-esek már tartalmazzák, míg az eddig értékesített telefonokra a Westel szervizeiben díjmentesen töltik fel az ügyfelek készülékeire.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés