Connect with us

Hirdetés

technokrata

A piac telítettsége még nem szab határt: újabb milliók fizetnek elő mobiltelefonra

Kütyük

A piac telítettsége még nem szab határt: újabb milliók fizetnek elő mobiltelefonra

A szolgáltatók és a gyártók mostanában egyre inkább aggódnak az ügyfélszámok miatt, azonban több millió új előfizetővel lehet számolni Ausztráliában a következő két évben…

A piac telítettsége ellenére a nemrég csatlakozott 2,4 millió új előfizető mellé az elkövetkező két esztendőben még megközelítőleg 2 millió fog társulni.

Amennyiben a trend folytatódik, a telítettség Ausztráliában eléri majd a 75%-ot, állítja a két nagyobb szolgáltató, a Telstra, és az Optus.

Természetesen a növekedést jelentősen fogják befolyásolni a szolgáltatók által folytatott kampányok, de az biztos, hogy az ARPU (egy felhasználóra jutó átlagbevétel) esni fog az előre fizetett kártyák népszerűsége miatt. E miatt a bevétel-növekedés 5%-os lesz, míg az előfizetők számának növekedése elérheti a 8-10%-ot.

„A legtöbb új előfizetőnk fiatal, és az előrefizetett szolgáltatás a számukra ideális megoldás”, tette hozzá Paul Kitchin, az Optus-tól.

David Thodey, a Telstra-tól elmondta, hogy a csak szeptemberben mintegy 400.000 új előfizetővel számoltak, akiknek 96%-a az előrefizetett csomagok közül választott.

Az ország legnagyobb szolgáltatója a Telstra, 46%-os részesedéssel, ami 6,1 millió ügyfelet jelent. Azt követi az Optus 34%-al és 4,34 millió előfizetővel, majd a Vodafone zárja a sort 2,2 millió klienssel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés