Connect with us

Hirdetés

technokrata

IMEI tiltás: hatékony védelem

Kütyük

IMEI tiltás: hatékony védelem

Egy ausztrál szolgáltató nemrég bejelentette, hogy hatékonynak bizonyult az IMEI tiltás a lopások visszaszorításában…

Az ausztrál Telstra, mióta idén elkezdte egyáltalán kitiltani az ellopott vagy elveszett mobilokat a hálózatról, megközelítőleg 10.000 IMEI számot rakott feketelistára, azaz tiltott ki végérvényesen. A kampány kezdete óta egyre kevesebb lopást regisztrál a cég, ami arra enged következtetni, hogy a tolvajoknak meggyűlik a baja a letiltott telefonokkal. Rick Wakeham a Telstra-tól elmondta, hogy kezdetekben az ellopott telefonok arány 69%-os volt, míg a maradékot az elveszett mobilok pótolták ki.

„A Telstra által bevezetett biztonsági intézkedésnek köszönhetően, határozott javulás látható az arányokban, hiszen az elmúlt 12 hétven 23%-al csökkent a (bejelentett) lopások száma. Számunkra fontos, hogy a vásárlók érezzék, hogy a cég mindent elkövet annak érdekében, hogy a befektetésüket minél inkább megóvhassák”, tette hozzá Wakeham.

Egy nemrég végzett felmérésben, melyet a Telstra készített, kiderült, hogy míg a felhasználók 70%-a tartja mobilját „nélkülözhetetlennek”, vagy „nagyon fontosnak”, vagy „igen fontosnak”, addig 30%-uk nincsen tisztában olyan fogalmakkal, mint például a PIN kód, vagy a SIM lock (hálózati korlátozás).

A telefonokat leggyakrabban autókból lopják el (28%-ban), ezt követik a közösségi helyek, mint például a kocsmák, klubok (20%). Meglepő módon, nem ritka az emberek otthonából (9%), vagy a munkahelyéről (8%) történő lopás sem.

Wakeham hozzátette, hogy „A tanulság ezekből a számokból az, hogy senki ne hagyja őrizetlenül telefonját az autóban, és amennyiben kiderül, hogy ellopták a készüléket, haladéktalanul jelentse be a szolgáltatónál”.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés