Connect with us

Hirdetés

technokrata

Terrorista site-ra való linkelés – vétkesek-e a diákok?

Kütyük

Terrorista site-ra való linkelés – vétkesek-e a diákok?

Az Egyesült Államokban szankciókra számíthat az, aki terrorista oldalakra linkel. A Kaliforniai Egyetem egyik diákköre megtette ezt, amire nem késlekedett a válasz…

San Diego-ban található a Kaliforniai Egyetem, melynek egyik, Che Cafe Collective névre hallgató diákcsoportja a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők holnapját belinkelte. Ez a dél-amerikai csoportosulás az USA hivatalos állásfoglalása szerint terrorista szervezetnek minősül.

A büntetés felfüggesztésének, illetve az eljárás megszüntetésének érdekében az Egyetemi Professzorok Amerikai Szervezete és kilenc másik csoport levelet írt az illetékeseknek. Joseph Watson, az egyetem rektora szerint az iskola valóban hibát követett el, ezért az ominózus linkeket (a hallgatók a szintén terroristának nyilvánított Kurd Munkás Párt oldalát is belinkelték) el kell távolítani az egyetem szervereiről.

Mindkét szervezet rabolt már el külföldi állampolgárokat (többek közt amerikaiakat is), ennek (és más bűntettek) következtében az USA felvette ezen csoportokat a hivatalos terrorista-szervezetek listájára. Az egyébként vegetáriánus tagokból álló diákcsoport saját magát radikálisnak írja le, így minden bizonnyal ezen terroristacsoportok némely eszméjével rokonszenvez. Ennek ellenére mégis sokan úgy vélik – köztük az egyetemi professzorok -, hogy terrorista anyagok Interneten való elhelyezése és az erre való linkelés között nagy különbség van.

Az USA Patriot Act nevű törvénye (melyet egyébként 2001 októberében iktatott törvénybe Bush elnök) értelmében minden olyan (anyagi) támogatás meggátolandó, mely a terrorizmust szolgálhatja, legyen az akár pénz, szállás biztosítása, kiképzés vagy kommunikációs eszközök rendelkezésre bocsátása.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés