Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az amerikai mobil-előfizetők száma 200 milliónál is több lesz 2006-ra

Kütyük

Az amerikai mobil-előfizetők száma 200 milliónál is több lesz 2006-ra

Az új előfizetők legfőképpen privát célokra fogják használni a telefont, ezzel is háttérbe szorítva a drótos kommunikációt.

A Yankee Group jelentése szerint a felhasználók száma 2006-ra 50%-kal nőhet meg, ezzel elérheti a mágikus 200 milliós határt. A kimutatás szerint az újabb előfizetők leginkább a privát szférából kerülnek ki, így igen komoly veszélyt jelentenek a már amúgy is labilis drótos szolgáltatókra.

„A drótos vonalak lecserélésének üzlete jelen pillanatban mindössze 50 milliárd dollárt mozgat, de ez a szám 2006-ra 110 milliárdra fog nőni. Ugyan csak 3%-a vált a felhasználóknak véglegesen mobilra, és mondja vissza a drótos előfizetését, a maradék hányad is egyre inkább csak a mobilt használja hívásainak lebonyolítására”, tette a jelentéshez Keith Mallinson, a Yankee Group’s Wireless/Mobile Research-től.

A nem üzleti felhasználású telefonálások 2002 negyedik negyedévében már 30% arányban az éteren keresztül zajlanak. Ez a szám 2006-ra 50% fölé fog emelkedni. A hatalmas árverseny miatt sok mobilszolgáltató kiscég fog kihullani a piacról, de várható, hogy egy-két nagyobb társaság is térdre kényszerül majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés