Connect with us

Hirdetés

technokrata

Majdnem ők vannak a legtöbben, és ők telefonálnak a legolcsóbban

Kütyük

Majdnem ők vannak a legtöbben, és ők telefonálnak a legolcsóbban

A szóban forgó ország India. Egy most készült felmérés szerint, kiemelkedően olcsó mobiltarifákkal rendelkezik.

A nemrég készített felmérés szerint, melyet a Cellular Operators Association of Inidia (COAI) készített, Indiában vannak a legolcsóbb mobiltelefonálási lehetőségek.

Havi 16 amerikai dollárért 300 perces lebeszélhető egység vásárolható. Kínában ez 21 dollárba kerül, Thaiföldön 29 dollárba, Malajziában 40 dollárba és 42 dollárt kérnek érte Indonéziában.

A dél-amerikai szolgáltatók ennél sokkal többet kérnek el: Chilében 60 dollárt, Brazíliában 77 dollárt, Mexikóban 96 dollárt és 115 dollárt Argentínában.

Ami furcsa, az az, hogy Indiában a szolgáltatók hatalmas pénzeket adnak át az államnak a bevételből: átlagosan 35-42%-ot. Ez a következőkből tevődik össze: 8-12% licenszköltség, 2,5-4,5% spektrumhasználat, 5% adó, 20% körüli Internet-használati díj.

Mint a legtöbb fejlődő országban, várhatóan Indiában is meg fogja haladni a mobilelőfizetők száma a drótos telefont előfizetők számát öt éven belül. Ez a trend már most is igazolódni látszik Indiában, hiszen az elmúlt negyedévben (április-június) a mobilelőfizetők száma háromszor annyival nőtt, mint azonos időszak alatt a drótos telefont előfizetők száma. A váltás 2008-ra várható, amikor is a mobilelőfizetők már biztosan többen lesznek, mint a hagyományos vonalat használók.

Ez a trend egyébként nálunk is megfigyelhető.m



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés