Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia új MMS fejlesztői eszközt adott ki

Kütyük

A Nokia új MMS fejlesztői eszközt adott ki

A Mobile Internet Toolkit 3.1-el a tervezők a saját számítógépükön nézhetik meg az elkészült MMS működését.

A környezet segítségével a fejlesztő szerkesztheti, illetve automatikusan generálhatja a Syncronized Multimedia Internet Langauage (SMIL) fájlokat. A SMIL az a része az MMS üzenetnek, mely a multimédiás tartalom megjelenítését szabályozza.

A teljes PC alapú szimulációs környezet mellé, mely lehetővé teszi, hogy a fejlesztőnek ne kelljen külön, speciális telefont beszereznie, jár a Nokia Mobile Browser 3.0.1-es szimulátor is, mely már támogatja a WAP 2.0-át, az Extensible Hypertext Markup Language-et (xHTML) és a Cascading Style Sheet-eket (CSS). A közeljövőben kiadott telefonokon már ilyen jellegű WAP böngésző lesz, így nem kell a WAP tartalomnak technikailag lemaradnia.

Jouko Hayrynen a Nokiától elmonta, hogy „A multimédiás alkalmazások és a kábelmentes eszközök kombinálása a Nokia számára a fejlettebb hálózatok felé vezető utat jelenti. A most kiadott Mobile Internet Toolkit 3.1 segítségével szeretnénk elérni azt, hogy az emberek az SMS-ről minél előbb át tudjanak állni az MMS világára”.

Az Evans Data Corporation felmérése szerint, a Nokia Mobile Internet Toolkit 3.0 volt a legnépszerűbb mobilos fejlesztőeszköz. Hogy a 3.1-es milyen utat fog befutni, még nem lehet tudni, de valószínűleg az elődje „sorsa” vár rá is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés