Connect with us

technokrata

Nokia 3610 – a kínai piacra tervezve

Kütyük

Nokia 3610 – a kínai piacra tervezve

A telefon szokás szerint a növekvő fiatal piacot célozza, ám technikailag semmilyen újítást nem tartalmaz. A megjelenés várható ideje 2002 harmadik negyedéve.

A sportos kinézetű, poppos 3610-es elsőként az egyre növekvő, ázsiai piac fiatal rétegét célozza, mely az elmúlt két évben jelentősen növekedett. Az igény az egyre rövidebb termékciklusokra hatalmas, hiszen mindenki mindig a legújabb technológiát szeretné a kezében tartani.

A telefon hatalmas előnye, ami miatt elsősorban a kínai nyelvű piacokat célozza, hogy külön támogatása van erre a nyelvre. Ebbe beletartozik a speciális naptár, mely a kínai ünnepeket is számon tartja, a különleges írásjelek szerint sorbarendezett telefonkönyv, és a Pin Yin fantázianevű prediktív szövegbevitel.

A 3610 szintén az első telefon, mely támogatja a Hindi írást, így valószínűleg Indiában is sikere lesz. E mellett támogatja a thai, maláj és indonéz szövegbevitelt is.

Természetesen az összes „játékfunkció” is benne van, úgymint a WAP-on letölthető játékok és képek, képszerkesztő, speciális SMS jelzések, SMS Chat, ritmikusan villogó háttérvilágítás, 6 játék vibrációs visszajelzéssel, plusz képek, csengőhangok, képernyővédők és operátorlogo, azaz minden, ami csak arra kell, hogy a fiatalok meg akarják venni.

Maximálisan 3 óra 50 percet lehet telefonálni vele, a készenlét pedig maximum 170 óra lehet, amennyiben a hozzá adott Li-Ion akkumulátort használjuk.

Néhány műszaki adat:
WAP: 1.1-es szabvány (jelen pillanatban elérhető: 1.2.1)
Kijelző: 96×65 pixel
Méretek: 104,8×44,5×21,8 mm
Súly: 91,5 g (BLB-2-es Li-Ion teleppel)
Térfogat: 79 ccmSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin