Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kínában megszüntetik az internetes kávéházakat

Kütyük

Kínában megszüntetik az internetes kávéházakat

A pekingi polgármester hatósági közleménye szerint Kína ezentúl nem támogatja az internetes kávézók kialakítását, sőt a jelenleg üzemelő vendéglátóhelyeket is bezárják.

A kínai kulturális minisztérium legutóbbi intézkedése értelmében a tinédzserek az Internet-kávézókat kizárólag tanítási szünetben látogathatták, maximálisan 3 órán keresztül, és csak az engedélyezett oldalakat, emellett este 8 után tilos volt az Interneten szörfözni.

Azonban vasárnapra virradóra egy kávéházban tűz ütött ki, melynek következtében huszonnégy ember meghalt és további 13 sérüléseket szenvedett, ezért a kormány úgy döntött, hogy Kínában végleg bezárják az internetes kávéházakat.

Az ügyben kiadott közlemény szerint Peking 2.400 Internet-kávézójából ugyanis csak 200 rendelkezik a tevékenység végzésével kapcsolatos hivatalos engedélyekkel. Mivel azonban a kínai háztartásokban továbbra sem nem jellemzőek a számítógépek – nagy népszerűségnek örvendenek az ilyen vendéglátóhelyek. Ezért a hatóságokat megkerülve a kávézók titokban, zárt ajtók és ablakok mögött kínáltak Internet-hozzáférést vendégeik számára. A vasárnap hajnali tűzesetnél a kávéház ablakai szintén be voltak zárva, melynek következtében a túlélők a mosdó ablakán menekülhettek ki a szabadba.

A hatósági közlemény szerint Kína ezentúl nem támogatja az internetes vendéglátóhelyek kialakítását, sőt minden ilyen kávéházat és üzletet bezárnak. Liu Csi pekingi polgármester egyben bejelentette, hogy az elkövetkezendő 3 hónapban tűzvédelmi szempontból átvizsgálják a 10 milliós város minden épületét.

Ráadásul az internetes kávéházakat üzemeltető vállalkozásoknak nincs lehetőségük a kormány ellen lépéseket tenni, így kénytelenek elfogadni a döntést, és lehúzni a rolót.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés