Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Memory Stick mellé áll a DoCoMo

Kütyük

A Memory Stick mellé áll a DoCoMo

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója a Sony flashmemóriáját fogja alkalmazni jövőbeni mobiltelefonjaiban.

Az NTT DoCoMo a mai napon bejelentette, hogy jövőben megjelenő, digitális fényképezőgéppel felszerelt mobiltelefonjaiban Memory Stick kártyákat fog alkalmazni. Ez a memóriatípus méreteit tekintve leginkább egy csomag rágógumihoz hasonlítható, de a Sony július tájékán egy kisebb, postai bélyeg méretű változatot is piacra kíván dobni Memory Stick Duo néven.

A Memory Sticket a Sony digitális walkman-ekben, fényképezőgépekben és más eszközökben, többek között a Playstation 2-ben alkalmazza külső memóriaként, de már a dél-koreai Samsung is bejelentette ezt a memóriatípust támogató termékeit. Az NTT DoCoMo 59 százalékos piaci részesedéssel bír a szigetországban, és nemrégiben jelentette be ”i-shot” elnevezésű szolgáltatását, amely digitális fényképezőgépként is használható mobiltelefonokat, valamint a képek küldését és fogadását teszi lehetővé.

Az IDC piackutató cég előrejelzései szerint a tavalyi évben több mint 900 millió darab flashmemória-alapú (Memory Stick, CompactFlash, SD Card és más) eszközt értékesítettek a gyártók. A Sony tervei szerint 2005. márciusáig összesen 120 millió Memory Stick-et fognak értékesíteni, idén márciusig ebből 20 milliót sikerült elérnie a vállalatnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés