Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toshiba is be kíván lépni a kínai mobiltelefon-piacra

Kütyük

A Toshiba is be kíván lépni a kínai mobiltelefon-piacra

A Toshiba a tegnapi napon bejelentette, hogy a China Unicommal kötött megállapodása keretében májustól megkezdi mobiltelefonjainak értékesítését Kínában is.

A mobiltelefonok gyártása a múlt héttel kezdődött meg a Toshiba és egy partnere által működtetett kínai üzemben. Piacelemzők szerint nagy kihívás előtt áll a cég, mivel bár a kínai piac hatalmas, azon jelen vannak a nagyobb európai és kínai gyártók, például a Sony Ericsson is épp a napokban jelentette be, hogy mobiltelefon-gyártással foglalkozó leányvállalatot fog létrehozni az országban.

Mivel a Toshiba nincs a főbb japán gyártók között, nem kis feladat lesz tehát megtalálni a megfelelő értékesítési csatornákat, megismertetni és megkedveltetni a márkanevet a vásárlókkal, valamint megoldani a logisztikával kapcsolatos feladatokat is.

A Toshiba idén februárban jelentette be, hogy az európai piacon is megjelenik mobil termékeivel, és a múlt hónapban megállapodást írt alá a német E-Plus szolgáltatóval i-mode-képes mobiltelefonok szállításáról. Mint ismeretes, a kontinensen elsőként az E-Plusnál volt elérhető a japán NTT DoCoMo által kifejlesztett mobilinternetes szolgáltatás, amely jelenleg csak egyféle mobiltelefon-típusról, az NEC N21i-ről vehető igénybe Európában.

A Toshiba a március 31-ével záruló üzleti évében összesen 8,7 millió darab mobiltelefont értékesített, amely jelentősen felülmúlta a gyártó korábbi, 6,4 millió darabos eladásokat célzó prognózisait. A Toshiba legnagyobb ügyfelei közé tartozik Japán második és harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, a J-Phone és a KDDI, továbbá az amerikai Sprint és Verizon Wireless is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés