Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kína felé terjeszkedik a Sony Ericsson

Kütyük

Kína felé terjeszkedik a Sony Ericsson

A Sony Ericsson egy mobiltelefon-gyártással foglalkozó leányvállalat létrehozását tervezi Kínában.

Várhatóan május végére fog megalakulni, és ekkor kezdi meg működését a pekingi székhelyű új Sony Ericsson leányvállalat, amelyben 50-50 százalékos részesedéssel bír majd az Ericsson AB és a Sony Corporation. Mint ismeretes, a Sony és az Ericsson cégek a múlt év októberében alakították meg a Sony Ericsson Mobile Communications-t, amely gyakorlatilag a két vállalat mobiltelefonokkal foglalkozó divízióit foglalja magában.

Noha a leányvállalat létrehozását még a kínai hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk, a Sony szóvivője annyit már elárult, hogy az új részleg GSM rendszerű második és harmadik generációs mobiltelefonok (ez utóbbit várhatóan csak 2004-től) gyártását, valamint értékesítését fogja végezni. A Sony-nak egyébként Pekingben már van egy mobiltelefon gyára, de az Ericsson is rendelkezik egy üzemmel a kínai fővárosban, illetve egy másikkal attól nem messze.

Mivel Kína egyben a világ legnagyobb mobiltelefonpiaca, a gyártó számára rendkívül fontos, hogy sikert érjen el itt, különösen akkor, ha valóban piacvezetővé szeretne válni 5 éven belül, mint ahogy azt célul tűzte ki megalakulásakor. Kínában jelenleg 140 millióan rendelkeznek mobiltelefon előfizetéssel, ám a várakozások szerint az idei év végére ez a szám 200 millióra fog emelkedni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés