Connect with us

Hirdetés

technokrata

3G mobiltelefonnal a bűnözők ellen

Kütyük

3G mobiltelefonnal a bűnözők ellen

A japán rendőrség úgy találta, a videotelefon funkcióval is felvértezett harmadik generációs mobiltelefonok hatékony fegyverként használhatók a bűnözéssel szembeni harcban.

Egy japán napilap arról adott hírt, hogy Oszaka város rendőrsége arra kéri a helyi lakosokat, hogy ha egy bűncselekmény elkövetését észlelik, használják 3G videotelefonjaikat, és küldjenek e-mailben képeket, vagy egy kisebb mozgóképes állományt a történtekről a hatóságnak, ezzel segítve annak munkáját.

Mint ismeretes, Japán legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DoCoMo tavaly az ország bizonyos részein beindította harmadik generációs szolgáltatásait, azonban csak idén februárban kezdte meg egy integrált digitális kamerával ellátott 3G mobiltelefon (a FOMA D2101) értékesítését. Ez az első olyan 3G készülék, amely a videoklipek és digitális fényképek fogadásán kívül ezek elkészítését is lehetővé teszi.

Az oszakai rendőrség egy külön videofon-forródrótot is létesít majd, ez várhatóan április 1-én fogja megkezdeni működését. Az ide érkező videofelvételek és fényképek a rendőrség reményei szerint megkönnyítik majd a bűncselekmények elkövetőinek azonosítását. Érdekesség, hogy míg a japánok a bűnözés ellen kívánják felhasználni a 3G mobiltelefonokat, addig az Egyesült Királyság rendőrsége úgy véli, a mobiltelefonok megjelenése indított el egy bűnözési hullámot, ezért szigorítani kívánják a mobiltelefonok eltulajdonításáért kiróható büntetéseket, különös tekintettel azokra esetekre, ahol erőszakot is alkalmaztak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés