Connect with us

Hirdetés

technokrata

Határozat született a Vodafone és a Vivendi márkanév-vitájában

Kütyük

Határozat született a Vodafone és a Vivendi márkanév-vitájában

A Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) szerint is összetéveszthető a Vivendi Telecom Hungary V-fon márkaneve a Vodafone márkanévvel.

A V.R.A.M. (Vodafone) még 2001. áprilisában kezdeményezett jogi eljárást az MSZH-nál, méghozzá azért, mert a vezetékes távbeszélő szolgáltatásban érdekelt Vivendi lakossági üzletágának szolgáltatásait V-fon néven hirdette. Az MSZH egyébként a Vivendi V-fonra vonatkozó védjegykérelmét 2002. február 19-én elutasította. A határozat ellen a Vivendinek lehetősége van jogorvoslatra.

A mobilszolgáltató szerint a fogyasztók tudatos félrevezetéséről van szó, ugyanis a V-fon cégnév meghirdetése a köztudatban – a Vodafone álláspontja szerint – a Vodafone nevet idézi fel az emberekben. A mobilszolgáltatót – közlése szerint – számos fogyasztói bejelentés, panasz és reklamáció érte bizonyos vezetékes szolgáltatásai miatt, amelyek köztudottan nem tartoznak a Vodafone profiljába. Aggodalmát fejezte ki a Vodafone amiatt is, hogy a megtévesztő névhasználat miatt jelentős kár érheti a fogyasztókat, ugyanis állítólag előfordult például, hogy a Vivendinek járó befizetéseket az ügyfelek félreértésből a Vodafone számlájára fizették be. Ezért a Vodafone illetékesei úgy vélik, hogy a lehető legrövidebb határidőn belül célszerű lenne megoldani a névhasználatból fakadó félreértést, ugyanis a fogyasztók megtévesztése és félrevezetése egyik fél érdekeit sem szolgálja.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés