Connect with us

Hirdetés

technokrata

M50: új telefon a Siemenstől

Kütyük

M50: új telefon a Siemenstől

A Siemens bemutatta legújabb középkategóriás mobiltelefonját, amely a napjainkban elterjedt mobil technológiák zömét támogatja, ráadásul pedig még jól is néz ki.

A Siemens M50-es támogatja a csomagkapcsolt GPRS adatátvitelt, ezenkívül a Java 2 Mobile Edition-t (J2ME) is, tehát Java programok fogadására és futtatására is képes. Ezen felül támogatja az EMS üzenetküldést (Enhanced Messaging Service), amely lehetővé teszi az üzenetek szövegének formázását, valamint grafikák, csengőhangok csatolását is.

Látványosabb újdonság a ”Hívóképek” elnevezésű funkció, amelynek lényege, hogy a telefon memóriájában a különböző telefonszámok mellé eltárolt (monokróm bitmap) képeket beérkező hívás esetén megjeleníti a készülék (persze a monokróm kijelző miatt ez nyilván azért nem lesz fotó minőségű, de a célnak minden bizonnyal megfelel). Ezeket a képeket SMS-ben is tovább lehet küldeni az ismerősöknek, de WAP-on keresztül is letölthetők.

Az M50-esben beépített játékok is helyet kapnak, többek között a Flowboarding nevű sportjáték, illetve a BattleMail.com-ról, illetve a C45-ös Siemens mobiltelefonról már ismert Kung-Fu sem maradt ki a készülékből. Ezen felül a Java-támogatás révén további alkalmazások, így játékok is letölthetők lesznek a telefonra. Ezt a lehetőséget nagyon is komolyan veszi a Siemens, ugyanis a www.my-siemens.com/city webhelyről a felhasználók számára rengeteg játékot kínál 3 eurós átlagáron. Az új játékokat a felhasználók többek között ”over-the-air”, azaz WAP-on keresztül is letölthetik mobiltelefonjaikra, és mielőtt megvásárolnának egy új alkalmazást, azt ki is próbálhatják.

A Siemens M50-es kétféle változatban lesz kapható. Az egyik változaton javarészt a narancssárga és ezüst színek dominálnak, és a kijelző háttérvilágítása is narancssárga, míg a másik kijelzője kék háttérvilágítást és a középső billentyűk színe is kék. Mindkét változat cserélhető CLIPit borítással rendelkezik.

A Siemens M50-es tömege 97 gramm, az európai és ázsiai piacokon júniustól lesz elérhető. A készülék ára valahol a C45-ös és a ME45-ös modelleké között lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés