Connect with us

Hirdetés

technokrata

Színes kijelzős Nokia telefonok mikor?

Kütyük

Színes kijelzős Nokia telefonok mikor?

A finn mobiltelefon-gyártó továbbra is azt tervezi, hogy már az idei év harmadik negyedévben piacra dobja első harmadik generációs mobiltelefonjait. De mi a helyzet a színes kijelzővel?

A Nokia szóvivője elmondta (mint azt a gyártó korábban is bejelentette), a harmadik negyedév magasságában kívánják megkezdeni az első 3G hálózatokat használó mobiltelefonok értékesítését, ám a készülékek nagy mennyiségben történő leszállítására csak az utolsó negyedévben fog sor kerülni.

A piac második legnagyobb gyártója, a Motorola szintén az idei év második felében fog megjelenni a piacon egy 3G mobiltelefonnal, amely egy hong kongi Hutchinson Whampoa szolgáltató hálózatán lesz használható, és fő érdekessége, hogy a ”régi” GSM 900/1800 és 1900 MHz-es hálózatokon is működőképes lesz. Sajnos azonban hiába állnak elő a gyártók következő generációs mobiltelefonokkal, mivel Európában 2004-ig nem valószínű, hogy beindulnak a következő generációs szolgáltatások, hiszen még a GPRS-ről sem lehet elmondani, hogy teljesen kiforrott volna.

Piaci elemzők egyébként arra számítanak, hogy a Nokia a jövő héten nyíló hannoveri CeBIT kiállításon több új, színes kijelzővel is felszerelt mobiltelefont fog bemutatni, amelyek között állítólag egy 3G modell is megtalálható lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés