Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Ingyenes GPRS

A cseh Eurotel március 1-től 3 hónapos ingyenes próbalehetőséggel kívánja népszerűsíteni a mobil Internetet.

Az Eurotel azon előfizetők számára, akik a beszédszolgáltatáson kívül március 1. és május 31. között megrendelik az adatátviteli szolgáltatást is, három hónapos havidíjmentes próbalehetőséget kínál. Azon előfizetők számára, akik a maximum 43,2 kbps-os adatátviteli sebességet biztosító vonalkapcsolt HSCSD technológiát használva kívánnak internetezni, havi 100 percnyi ingyenes adathívás áll rendelkezésre, míg a csomagkapcsolt GPRS-kapcsolatok esetében (az Eurotelnél 26,8 kbps körüli letöltési sebesség) havi 2 MB adatforgalom jár a felhasználóknak ingyen, három hónapon át.

A 3 hónapos próbaidő lejárta után, illetve ha az előfizető (HSCSD esetén) átlépi a 100 perces határt, minden további adathívásért percenként bruttó 2,1 koronát (16,4 forint), míg GPRS esetében a 2 MB-on felül 0,03 koronát (20 fillér) kell fizetnie a forgalmazott kilobyte-ok után (míg csak a WAP használatáért alacsonyabb díjakat számít fel a szolgáltató), a havidíj pedig 204,75 korona (1602 forint).

Lássuk mit is kínálnak a mobil Internet terén a hazai szolgáltatók! Jelenleg csak a Westel és a Pannon GSM hálózatában működik a GPRS, a piac harmadik szereplője, a Vodafone még fejleszti hálózatát, míg a HSCSD-t csak a Pannon GSM-nél lehet használni.

A Westelnél a GPRS-t csak bruttó 5000 forintos havidíj ellenében lehet használni, igaz ez az összeg 5 MB szabad adatforgalmat is magában foglal. Ezen felül munkanap 7 és 20 óra között 10 kilobyte-onként bruttó 6,25 forintot, egyéb időben pedig 2,5 forintos díjat kell fizetni.

A Pannon GSM-nél kicsit más a helyzet, ott a GPRS-en keresztüli WAP-ozás havidíjmentesen, csúcsidőben 10 kilobyte-onként bruttó 8,75, egyéb időben 2,5 forintért vehető igénybe. Ha a felhasználó nem csak WAP-ozni szeretne, hanem teljes értékű adatátvitelre kívánja használni GPRS-képes mobil eszközét, két díjcsomagból választhat. Az Internet 1-es nevű csomag havidíja 4625 forint, ez 2500 forintnyi ingyenes adatforgalmat tartalmaz, ezen felül a felhasználónak 10 kilobyte-onként csúcsidőben 6,25 forintot, azon kívül pedig 2,5 forintos díjat számítanak fel. A nagy adatforgalmazók számára lehet kedvező a 9625 forintos havidíjú Internet 2-es csomag, amely összesen 9625 forintnyi adatforgalmat is tartalmaz, ezen felül a felhasználónak csúcsidőben 5 forintot, azon kívül pedig 2,5 forintot kell fizetnie a forgalmazott adatok után, 10 kilobyte-onként.

A Pannon hálózatán használható a HSCSD adatátvitel, amely 43,2 kbps-os letöltési sebességet tesz lehetővé. Ennek havidíja 625 forint (a csatlakozási díj 1250 forint), és a szolgáltató megkülönbözteti a felhasználás módját is: Internet hálózaton belül, adatátvitel hálózaton belül, adatátvitel hálózaton kívül. Az internetezésért csúcsidőben/csúcsidőn kívül 50/20 forintot kell fizetni percenként, ami hétvégén 12,5 forintra csökken. Az adatátvitelért hálón belül 43,75/20 forintot kell fizetni, hálózaton kívülre történő forgalmazás esetén pedig a percdíj 60/40 forint csúcsidőn belül/kívül. Kíváncsian várjuk, hogy a magyar szolgáltatók mikor fognak előállni a beszédhíváson kívül az adatátvitel terén is különböző akciókkal!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés