Connect with us

Hirdetés

technokrata

Osama bin Laden az Interneten szervezi újjá terrorcsoportjait

Kütyük

Osama bin Laden az Interneten szervezi újjá terrorcsoportjait

A Világháló egyik nagy előnye a névtelenség, ám az emberek ezreit leöldöklő terroristák elleni harcban kifejezetten hátrányára van az őket üldöző erőknek.

Elfogott e-mailek alapján azt a következtetést vonta le az amerikai kormányzat, hogy az afgán határ közelében, de pakisztáni területen tartózkodó, szétzilált Al-Kaida csoportok újraszervezik önmagukat. Felfedeztek olyan, eddig rejtve maradt webhelyeket is, melyek vélhetőleg a terroristaszervezet üzemeltetésében működnek.

Szakértők szerint az Internet ideális erre, ugyanis lehetetlen minden kis szegletét ellenőrizni (ráadásul a sok hoax nehezíti a munkát), a szétszéledt terroristák pedig nehezen, vagy egyáltalán nem lenyomozható csatlakozási pontokból (például nyilvános Internet-kávézókból) rendezik soraikat. A hírforrások szerint az egyébként is régóta harcok színteréül szolgáló kasmíri terület lehet az egyik búvóhelyük az Al-Kaida tagoknak.

Arról azonban senki sem tud bizonyossággal nyilatkozni, Osama bin Laden merre tartózkodik, vagy hogy egyáltalán életben van-e még.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés