Connect with us

Hirdetés

technokrata

További Sony Ericsson újdonságok

Kütyük

További Sony Ericsson újdonságok

A Sony Ericsson az új mobiltelefonok mellett számos új technológiákat használó kiegészítőt is bemutatott.

A gyártó egyik újdonsága a GC75 nevű háromsávos GSM adatmodem, amelynek használatával a távmunkát végző, vagy sokat utazó üzletemberek hordozható számítógépeikkel távolról, GPRS, HSCSD, vagy szabványos vonalkapcsolt módon érhetik el céges hálózatukat, levelezőszerverüket, valamint az Internetet.

Mivel háromsávos GSM (900/1800/1900) termék, a GC75 öt kontinens több mint 160 országában használható. Megjelenését tekintve a GC75 egy Type II méretű PC Card, amely maximálisan 57,6 kilobit/másodperces átviteli sebességre képes, de különféle adattömörítési protokolljaival ez adott esetben akár négyszeresére is növelhető. Megfelelő szoftverrel SMS és faxkommunikáció is lehetséges ezzel a kártyával. A GC75 várhatóan a második negyedév végén jelenik meg a piacon.

Két rövidtávú vezeték nélküli adatátviteli technológiát alkalmazó újdonságot is bemutatott a mai napon a gyártó. Az egyik az új, HBH-30-as típusjelű Bluetooth-headset, amely drótok közbeiktatása nélkül kommunikál a telefonnal, így kényelmesebben használható a hagyományos headseteknél. Az új modell könnyebb és kisebb a tavaly piacra dobott elődjénél, körülbelül 4 napon át használható egy töltéssel – folyamatosan beszélni összesen 4 órán át lehet vele -, és 2002. második negyedévében fog piacra kerülni.

A sofőrök kényelmét kívánja növelni a gyártó a HCB-30-as Bluetooth technológiát használó autós kihangosítóval, amely a harmadik negyedévtől lesz megvásárolható. Ez az eszköz felismeri a mobiltelefont és vezeték vagy külön tartó nélkül is kapcsolódik hozzá. A felhasználó a telefon megérintése nélkül képes vezérelni, nem kell tehát elvennie a kezét a kormányról. A HCB-30 autós kihangosító az összes fontosabb autóhifi- és hangszórórendszert kezeli. Ha bejön a hívás, a rádió/magnó/CD elhallgat, és a hívó hangja a hangszórókban hallható. A beszéd során az autóba beépített mikrofon használható, csakúgy, mint a telefont vezérlő utasításokhoz. A telefon egy kisméretű, a műszerfalra szerelhető vezérlőpanellel aktiválható, szabályozható a hangerő, illetve fogadhatók a hívások.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés