Connect with us

Hirdetés

technokrata

Emma.fm: zenék Nokia 5510 tulajdonosoknak

Kütyük

Emma.fm: zenék Nokia 5510 tulajdonosoknak

Mobilzene-szolgáltatást fejlesztett ki az Elisa Communications és a Nokia, kifejezetten a Nokia 5510 mobiltelefonnal és a Nokia Music Player kiegészítővel rendelkezők számára.

A mobil eszközökre szánt zene kereskedelmi forgalmazásának tesztelése céljából az Emma.fm-en próbaszolgáltatással állt elő a fenti két cég. Az Emma.fm próbaszolgáltatás védett file-formátumú digitális zeneszámokat kínál a Nokia 5510 és a HDR-1 Nokia Music Player (zenelejátszó bővítés) felhasználói számára.

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a finn felhasználók mobiltelefon-előfizetésük számláján fizessenek a megvásárolt zenékért (ez ugyebár Magyarországon eleve kizárt – a szerk.). Egyéb számlarendezési lehetőségek között az internetes bankon át bonyolított és a hitelkártyával történő fizetés is szerepel. A szolgáltatás 2002. január 18-án indult.

Az internetes zeneboltban megvásárolt felvételt a felhasználó saját számítógépére tölti le, majd átküldi mobilkészülékére. Az első letöltés alkalmával a felhasználó az Emma Player-t (lejátszó) is megkapja, mely a zeneszámok kezelésében, valamint a személyi számítógépről a Nokia 5510-re vagy a Nokia zenelejátszóra történő átvitelben nyújt segítséget. A szolgáltatás jelenleg csak a finnországi felhasználók számára elérhető.

Az Emma.fm számos díjat kapott különböző multimédiás versenyeken. Ez a szolgáltatás végzett az első helyen az Euro Prix 2001 verseny eBusiness kategóriájában. Az Emma.fm a fizetési rendszere, a jól működő felhasználói felülete, és a hálózatának kiváló minősége miatt kapott elismerést.

Az Emma.fm szolgáltatást az ÄKT ry (az IFPI finnországi csoportja), a nemzetközi zenekiadók: a BMG, az EMI és az Edel, valamint a legnagyobb finnországi zenekiadók: a Poko Recodrs, a Spinefarm, a Johanna Kustannus, a Love Kustannus és a Siboney együttműködésével hozták létre. Az Emma.fm 2001. januárjában kezdte meg működését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés