Connect with us

technokrata

Három új telefon a Pannon GSM-nél

Kütyük

Három új telefon a Pannon GSM-nél

Három rég várt telefonnal gyarapodott a Pannon GSM kínálata. Az új modellek: Ericsson T65, T68, illetve a GPS-szel felszerelt Benefon ESC.

Az Ericsson T65-ös a svéd gyártó kissé ”nokiásított”, belső antennával ellátott készüléke, amely csupán 94 grammot nyom. Ez a modell végre nagyméretű kijelzővel rendelkezik, támogatja a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt és a HSCSD-t (gyors vonalkapcsolat adatátvitel). A kétsávos T65-ös támogatja az apró grafikákkal és csengőhangokkal bővített üzenetküldést, az EMS-t is, továbbá integrált e-mail klienssel is rendelkezik, amely a GPRS-támogatással karöltve rendkívül jól használható. Cserélhető a mobil menüjének háttere és van benne néhány játék és WAP elérés is. A készülék beépített akkumulátorral rendelkezik, ehhez csak a hátlap lecsavarozása után lehet hozzáférni. Az Ericsson T65-ös ára kártyafüggetlenül bruttó 91.900 ezer, két éves előfizetés megvásárlása esetén pedig csak 54.900 forintot kell fizetni érte.

A második újdonság a színes kijelzős Ericsson T68-as, amely tőlönk nyugatabbra elég nagy sikert aratott. E modell fő jellegzetessége a 256 színű kijelző, amely könnyű olvashatóságot biztosít. Lehetséges vele továbbá a telefonkönyv-bejegyzésekhez külön arcképeket is hozzárendelni, ez sokszor hasznos lehet. Szintén pehelysúlyú ez a telefon is, tömege csupán 85 gramm, ráadásul aprócska is, méretei: 101x48x19 mm. Támogatja a GPRS-t, a HSCSD-t, illetve a Bluetooth rövidtávú adatátviteli szabványt, valamint az EMS üzenetküldést (egy későbbi változat fogja csak támogatni a fejlettebb multimédiás üzenetküldést, az MMS-t). Memóriája hatalmas, 510 telefonszámot és 200 naptári bejegyzést képes tárolni. Lehet vele WAP-ozni, és háttérképei is cserélhetők. Az extra funkcióknak persze meg is kérik az árát, a T68-as listaára ugyanis 172.900 forint, 2 éves előfizetés vásárlása esetén pedig 119.900 forintot kell kifizetni érte.

Elsősorban speciális igényű felhasználói réteget szolgál ki a harmadik újdonság, a Benefon ESC, amely integrált GPS-szel (globális helymeghatározó rendszer) is rendelkezik. A telefon GPS részét minden fontosabb funkcióval felszerelték (a részletekért lásd a Pannon honlapját), valamint a szokásostól eltérő használati mód miatt az ESC külseje cseppálló burkolatot, és rozsdamentes acél vázat kapott, valamint kijelzője is nagyobb az átlagnál (15 szövegsoros, grafikus, 100×160 pixeles). Rendelkezik naptár funkcióval, valamint 7 játék található benne, továbbá számítógépről feltöltött logókat is meg tud jeleníteni. Beállítható automata ki- és bekapcsolás, és veszély esetén a tartózkodási hely koordinátáit is el tudja küldeni egy megadott telefonszámra SMS-ben. A Benefon ESC ára kártyafüggetlenül 272.900 forint, két éves Pannon előfizetés megkötése esetén pedig 189.900 forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin