Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új lehetőség a szülőknek: nyomkövető a gyerekre

Kütyük

Új lehetőség a szülőknek: nyomkövető a gyerekre

A Wherify Wireless cég egy teljesen profi szolgáltatásokat kínáló nyomkövetős órát mutatott be a CES kiállításon.

A Wherify GPS Personal Locator nevű terméke meglehetősen újfajta, de sok esetben hasznos szolgáltatásokat nyújt – egyelőre csak az Egyesült Államokban. A kinézetre egy gyermekeknek szánt karórának tűnő termék modern technikát hordoz magában. Többek között GPS-t (globális helymeghatározó rendszert) is tartalmaz, amellyel néhány méteres pontossággal meg lehet határozni a gyermek tartózkodási helyét. A telefon két gombjának együttes lenyomásával pedig riasztani lehet a 911-et, azaz a rendőrséget vagy a mentőket.

A Personal Locator vízálló, szíja a fejlesztő közlése szerint átvághatatlan anyagból készült, és állandóra rögzíteni lehet a gyermek csuklójához, hogy az ne tudja levenni. Elvileg a karóra zárját a szülő az Interneten vagy telefonon keresztül, illetve manuálisan is aktiválhatja, vagy deaktiválhatja (vészhelyzet esetén magától lezárja magát az eszköz, illetve akkor is ”beriaszt”, ha valaki megpróbálja erőszakkal eltávolítani).

Egy kezdetleges, csak számok átvitelére képes pager is helyet kapott a termékben, amelynek órája rádióhullámokon keresztül önmagát képes beállítani. Az óra belsejében lévő lítium-ion akkumulátorról a termék 2 napon át használható egy töltéssel.

A Wherify Wireless weboldalán elérhető információkból kiderül, hogy a szülők telefonon és az Interneten keresztül is igénybe vehetik a szolgáltatást. Ez utóbbi esetén több funkció is elérhető, egy ortofotós digitális térképen jelöli be a rendszer a gyermek tartózkodási helyét a címmel egyetemben. Időzített lekérdezésekre is lehetőség van, így a szülő nyomon követheti gyermeke egész napi útját.

A Personal Locator óra és a szolgáltatás valamikor 2002. első negyedévében lesz elérhető az Egyesült Államokban. Maga az óra 400 dollárba fog kerülni, míg a szolgáltatás havidíja 30-40 dollár lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés