Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra névtelenül az Interneten

Kütyük

Újra névtelenül az Interneten

Két dolgot tehetett, akit korlátoztak az Internet elérésében: szabadidejében inkább a pasziánsznak hódolt, vagy megkerülte a korlátot a SafeWeb nyújtotta lehetőséggel.

Nem olyan rég megszűnt egy igen fontos része az Internetnek: bezárt a névtelenség meleg burkát kínáló SafeWeb, megfosztva számtalan embert az anonim böngészéstől. Akkor a weblap üzemeltetői financiális problémákra hivatkoztak.

Ha nem is ingyen, de újraindulhat a szolgáltatás, köszönhetően a hatalmas érdeklődésnek. A szolgáltató korábbi lépése nagy visszhangot váltott ki, még magát a céget is meglepte, mennyi ember használta az általa biztosított lehetőséget.

A 2000. októberében indult szolgáltatás lényege, hogy a személyes magánhálózat (virtual private network – VPN) technológiáját alkalmazva névtelenül, mindenféle gátló tényezőt legyőzve internetezhettek azok is, akik el voltak tiltva ettől a lehetőségtől – mert például egy vállalati tűzfal (a kínaiak esetében a kormányzat) megakadályozta őket az Internet teljes körű elérésében. A Safeweb fénykorában 4 millió lapot dolgozott fel naponta.

A cég most azon dolgozik, hogyan válhatna nyereségessé. Ígéretek szerint amint kialakítják ennek a módját, rögtön újraindítják a szolgáltatást. Emellett nagy erőket fektetnek be a Secure Extranet Appliance nevű termékbe is, melynek segítségével egy vállalati intranet mezei böngészővel is biztonságosan elérhetővé válik (már persze csak az ott dolgozóknak).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés