Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyarapodó online autóeladások

Kütyük

Gyarapodó online autóeladások

2006-ra jelentős növekedést jósol az online autóértékesítés terén a Jupiter Media Metrix.

A Jupiter Media Metrix legfrissebb felmérésében az online autópiac jövőbeni alakulását vizsgálta.
Ennek eredményeiből kiderül, hogy az Interneten létrejött újautó-eladások az idei év során 13 százalékkal bővülnek, a növekedés mértéke pedig 2006-ra elérheti a 32 százalékot is.

Az Interneten létrejött eladásokba a felmérés készítői azokat az eseteket is beleszámították, amikor az ügyfél csupán az adott márkakereskedést kutatták fel a Világhálón, illetve ott választották ki a kívánt modellt, azonban maga a vásárlás már a hagyományos úton, offline történt. Természetesen a internetes eladásokban benne foglaltatik az összes, online megrendelés is.

Julie Ask, a Jupiter egyik elemzője szerint az autóvásárlók a Világhálót elsősorban információgyűjtésre használják, magát a vásárlást nem feltétlenül kívánják online elvégezni.

A Jupiter által megkérdezett 2.194 valamely autós-webhelyet felkereső internetezők 42 százaléka részletes információkat keresett egy adott személygépkocsiról, míg 23 százalékuk különböző modellekről kívánt összehasonlító teszteket megtekinteni. 9 százalék más vásárlók beszámolóira, értékeléseire volt kíváncsi.

2001-ben a használt autók csupán 4 százaléka cserélt gazdát az Interneten keresztül, de a várakozások szerint 5 éven belül ez az érték 12 százalékra fog bővülni. Használt kocsik vásárlása esetén csak a vevők fél százaléka, új autók esetében pedig kevesebb mint 1 százaléka fizetett online.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés