Connect with us

Hirdetés

technokrata

Yahoo: már 450 rádióadó

Kütyük

Yahoo: már 450 rádióadó

A Yahoo hétfőn bejelentette, hogy pontot tett egy újabb megállapodásra, így mostantól további 140 webes rádióadó műsorát mondhatja magáénak.

A Citadel Broadcastinggel kötött megállapodás értelmében a Yahoo ad otthont a továbbiakban a Citadel 140, weben sugárzott rádióadójának, melyeknek hagyományos változatai amerika szerte fellelhetők, Oklahoma City-n keresztül Salt Lake City-n át egészen New Yorkig.

A Webrádiók igen népszerűek napjainkban, mögöttük olyan hatalmasságok állnak, mint az AOL Time Warner, a Microsoft és más média cégek. Számos -ingyenes- szolgáltatás, mint például az AOL Spinner-je, az adott cég saját zeneszámaiból ad le anyagokat. Ez persze gondokat okozott a lemezkiadói berkekben és el is kezdődtek a tárgyalások a szerzői jogok kérdését illetően.

A Yahoo-nak egy évvel ezelőttről van egy megállapodása az Amerikai Lemezkiadók Egyesületével, amely lehetővé teszi koncertek élő sugárzását a weben keresztül, melyek nagy népszerűségnek örvendenek. Ugyanakkor a RIAA májusban gond nélkül beperelte a Launch Media-t, a Yahoo egyik leányvállalatát, mivel szerintük annak szoftvere megsértette a lemezkiadókkal kötött licencmegállapodást.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés