Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ellenőrizzük a domainnevek regisztrálóit?!

Kütyük

Ellenőrizzük a domainnevek regisztrálóit?!

Egy amerikai törvényhozó szerint az internetes domainek értékesítőinek jobban szemmel kéne tartaniuk az ügyfeleiket. Akár egy kongresszusi határozat árán is.

A republikánus Howard Berman véleménye szerint a domain név regisztrátoroknak kötelességük pontos, naprakész nyilvántartást vezeti ügyfeleikről, annak érdekében, hogy ha például védjegy problémák, vagy más, a regisztrált domainnel kapcsolatos probléma merülne fel, biztosított legyen a tulajdonos elérhetősége.

Jelenleg a domain-regisztrációhoz szükséges ugyan megadni nevet, telefonszámot, címet, ám ezeket a szolgáltató nem szokta ellenőrizni – márpedig ezen kíván változtatni a képviselő. Véleménye szerint ellenőrzés nélkül egy álnév segítségével tárva-nyitva áll a rosszindulatú felhasználók előtt a lehetőség bármilyen domain regisztrálására, amelyet adott esetben illegális célra is felhasználhatnak vagy nem jogszerűen adhatnak tovább. Egyesek szerint több terrorszervezethez is folyik be hasonló forrásokból pénz.

A domain regisztárcióval foglalkozó szakemberek szerint azonban ez nem ilyen egyszerű, mivel ez egyrészről időigényes, másrészről pedig kissé megkérdőjelezhető eljárás. Ahogy azt az ICANN (az internetcímek kiosztásával foglalkozó szervezet) volt elnöke elmondta, a hackereket vagy más csoportokat nem szabad úgy kezelni, mint holmi terroristákat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés